
Bonne Maman broskvové makronky

1. Připravte si suché ingredience
- Smíchejte mandlovou mouku a moučkový cukr a prosejte. Dejte stranou.
2. Vyšlehejte pusinky
- Polovinu bílků (37,5 g) vyšlehejte se špetkou soli do tuha.
- Mezitím zahřejte cukr a vodu na 118 °C. Zahřejte na ° C.
- Pomalu a za stálého šlehání nalijte horký sirup do vyšlehaných bílků. Pokračujte ve šlehání, dokud pusinky nevychladnou.
3. Připravte směs na makronky
- Zbývající bílky (37,5 g) smíchejte se směsí mandlí a moučkového cukru, dokud nevznikne pasta.
- Opatrně vmíchejte pusinky do mandlové pasty v několika částech, dokud nevznikne hladká, lesklá směs – tento proces se nazývá makronáž .
4. Barvení
- Směs rozdělte na dvě části.
- Jednu polovinu obarvte černě (aktivním uhlím) a druhou fialově (borůvkovým práškem nebo šťávou z červeného zelí).
- Naplňte každou barvu do zdobicího sáčku a oba sáčky vložte do třetího zdobicího sáčku s kulatou tryskou.
5. Nastříkejte
- Směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovou podložkou.
- Lehce poklepejte na misku, abyste odstranili všechny vzduchové bubliny.
- Nechte 30–60 minut odpočinout při pokojové teplotě, dokud se nevytvoří kůže.
6. Pečení
- Ve 150 letech ° C (300 ° F) po dobu 12–15 minut.
- Před vyjmutím plechů z plechu nechte zcela vychladnout.
7. Naplňte
- Na polovinu skořápek naneste malé množství broskvového džemu Bonne Maman.
- Sestavte se zbývajícími skořápkami.
Tip:
Pro nejlepší konzistenci nechte makronky před podáváním 24 hodin vychladit v lednici.