Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Borůvková intenzivní

Borůvková šarlotka s citronovým jogurtovým krémem

 
Střední
4

Borůvková intenzivní

Pro švýcarskou roládu:

  • 4 bio vejce
  • 120 g surového třtinového cukru
  • ¼ lžičky mleté ​​vanilky
  • 5 lžic perlivé vody
  • 140 světlé špaldové mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku s příchutí vinného kamene
  • 1 špetka soli
  • 5-6 lžic Bonne Maman Blueberry Intense

Na náplň:

  • 350 g krémového bílého jogurtu
  • 250 g šlehačky
  • 1 bio citron, šťáva a kůra
  • 50 g surového třtinového cukru
  • 1 špetka mleté ​​vanilky
  • 5 plátků organické želatiny
  • Čerstvé borůvky
příprava
  1. Plech vyložte pečicím papírem a předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Na piškotový korpus vyšlehejte celá vejce s cukrem a vanilkou.
    V kuchyňském robotu šlehejte 5 minut do pěny.
    zpronevěřit.
  3. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. Opatrně vmíchejte moučnou směs do
    Vmíchejte/promíchejte vaječnou směs. Nepřemíchejte.
  4. Piškotové těsto rovnoměrně rozetřete na plech. Pečte v troubě 11 minut.
    Pečte 12 minut dozlatova.
  5. Mezitím si připravte utěrku nebo nový list pečicího papíru s jemným
    Posypte surovým třtinovým cukrem. Upečený piškot ihned vyndejte z trouby na plech.
    Vyklopte utěrku posypanou cukrem.
  6. Nyní vezměte malý čistý hadřík a pořádně ho navlhčete.
    Poté jemně potřete pečicí papír vlhkou utěrkou, dokud nebude mokrý a měkký
    Nyní můžete snadno odstranit pečicí papír z těsta.
  7. Nyní piškotový korpus štědře potřete borůvkovou marmeládou a
    Opatrně srolujte. Nechte zcela vychladnout.
  8. Na krém vyšlehejte smetanu do tuha. Jogurt smíchejte s cukrem,
    Smíchejte citronovou kůru a citronovou šťávu. Namočte želatinu na 3–4 minuty do studené vody.
    Namočte do vody, vymačkejte a zahřejte v hrnci s 1–2 lžícemi citronové šťávy.
    dokud se úplně nerozpustí. Přidejte 3 lžíce jogurtu k želatině v hrnci.
    a promíchejte. Poté přidejte želatinovou směs do zbývající jogurtové směsi a
    Smíchejte. Nakonec do jogurtového krému vmíchejte tuho vyšlehanou smetanu.
    Vmíchejte 200 g čerstvých borůvek.
  9. Kulatá mísa (průměr cca 15 cm - s krásným kopulovitým tvarem) s
    Vyložte potravinovou fólií.
  10. Rohlík nakrájejte na asi 13–15 plátků. Misku přikryjte
    Dort vyložte plátky švýcarské rolády (nechte 3–4 plátky zbylé). Potřete jogurtovým krémem.
    Naplňte zbývajícími plátky švýcarské rolády.
  11. Nyní nechte Charlotte v misce alespoň 5-6 hodin (nejlépe déle než
    Dejte přes noc do lednice.
  12. Mísu opatrně otočte na dortový talíř a odstraňte alobal.
    Pokud chcete, ozdobte Charlotte čerstvými listy a květy vřesu.

Recept od Leny Fuchsové , www.meinleckeresleben.com

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron