
Borůvková šarlotka s citronovým jogurtovým krémem
Charlotte
heidelbeer
Heidelbeeren
Sommer
4

příprava
- Plech vyložte pečicím papírem a předehřejte troubu na 200 °C.
- Na piškotový korpus vyšlehejte celá vejce s cukrem a vanilkou.
V kuchyňském robotu šlehejte 5 minut do pěny.
zpronevěřit. - Smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. Opatrně vmíchejte moučnou směs do
Vmíchejte/promíchejte vaječnou směs. Nepřemíchejte. - Piškotové těsto rovnoměrně rozetřete na plech. Pečte v troubě 11 minut.
Pečte 12 minut dozlatova. - Mezitím si připravte utěrku nebo nový list pečicího papíru s jemným
Posypte surovým třtinovým cukrem. Upečený piškot ihned vyndejte z trouby na plech.
Vyklopte utěrku posypanou cukrem. - Nyní vezměte malý čistý hadřík a pořádně ho navlhčete.
Poté jemně potřete pečicí papír vlhkou utěrkou, dokud nebude mokrý a měkký
Nyní můžete snadno odstranit pečicí papír z těsta. - Nyní piškotový korpus štědře potřete borůvkovou marmeládou a
Opatrně srolujte. Nechte zcela vychladnout. - Na krém vyšlehejte smetanu do tuha. Jogurt smíchejte s cukrem,
Smíchejte citronovou kůru a citronovou šťávu. Namočte želatinu na 3–4 minuty do studené vody.
Namočte do vody, vymačkejte a zahřejte v hrnci s 1–2 lžícemi citronové šťávy.
dokud se úplně nerozpustí. Přidejte 3 lžíce jogurtu k želatině v hrnci.
a promíchejte. Poté přidejte želatinovou směs do zbývající jogurtové směsi a
Smíchejte. Nakonec do jogurtového krému vmíchejte tuho vyšlehanou smetanu.
Vmíchejte 200 g čerstvých borůvek. - Kulatá mísa (průměr cca 15 cm - s krásným kopulovitým tvarem) s
Vyložte potravinovou fólií. - Rohlík nakrájejte na asi 13–15 plátků. Misku přikryjte
Dort vyložte plátky švýcarské rolády (nechte 3–4 plátky zbylé). Potřete jogurtovým krémem.
Naplňte zbývajícími plátky švýcarské rolády. - Nyní nechte Charlotte v misce alespoň 5-6 hodin (nejlépe déle než
Dejte přes noc do lednice. - Mísu opatrně otočte na dortový talíř a odstraňte alobal.
Pokud chcete, ozdobte Charlotte čerstvými listy a květy vřesu.
Recept od Leny Fuchsové , www.meinleckeresleben.com