
Borůvkový křupavý koláč s borůvkovou a rybízovou marmeládou
heidelbeer
Heidelbeeren
Sommer
Tarte
6

příprava
- Na těsto rozpusťte máslo a smíchejte ho se všemi ostatními ingrediencemi, aby vzniklo těsto. Těsto rovnoměrně vtlačte (rukama) do dortové formy s odnímatelným dnem a dejte ji asi na 10 minut do mrazáku.
- Předehřejte troubu na 175 °C (horkovzduch). Těsto několikrát propíchejte vidličkou a pečte 10 minut.
- Na náplň smíchejte všechny ingredience dohromady a nalijte ji na předpečený korpus z těsta.
- Na křupavou polevu rozpusťte máslo a smíchejte ho se zbývajícími ingrediencemi. Křupavou polevu rozetřete na borůvky a pečte dalších 20 minut, dokud koláč nezezlátne.
- Vyjměte koláč z trouby, nechte ho několik minut vychladnout ve formě, poté jej vyjměte z formy a položte na dortový talíř. Podávejte s čerstvými borůvkami navrchu, pokud chcete. Podávejte s lžící čerstvě šlehačky nebo jogurtu.
Recept od Leny Fuchsové , www.meinleckeresleben.com