Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Borůvkovo-rybízový džem

Borůvkový křupavý koláč s borůvkovou a rybízovou marmeládou

 
Střední
6

Borůvkovo-rybízový džem

Pro dortovou formu o průměru cca 28 cm

 
Na ovesné těsto:

  • 150 g másla
  • 200 g špaldové mouky
  • 70 g surového třtinového cukru
  • 1 špetka soli
  • 1/2 lžičky mleté ​​skořice
  • 50 g ovesných vloček

 

Na náplň:

 

Na křupavou polevu:

  • 70 g másla
  • 70 g ovesných vloček
  • 70 g surového třtinového cukru
  • 50 g mandlí, nahrubo nasekaných
  • 1/2 lžičky mleté ​​skořice
  • 1 malá snítka rozmarýnu nebo tymiánu, jemně nasekaná –
    dle libosti
příprava
  1. Na těsto rozpusťte máslo a smíchejte ho se všemi ostatními ingrediencemi, aby vzniklo těsto. Těsto rovnoměrně vtlačte (rukama) do dortové formy s odnímatelným dnem a dejte ji asi na 10 minut do mrazáku.
  2. Předehřejte troubu na 175 °C (horkovzduch). Těsto několikrát propíchejte vidličkou a pečte 10 minut.
  3. Na náplň smíchejte všechny ingredience dohromady a nalijte ji na předpečený korpus z těsta.
  4. Na křupavou polevu rozpusťte máslo a smíchejte ho se zbývajícími ingrediencemi. Křupavou polevu rozetřete na borůvky a pečte dalších 20 minut, dokud koláč nezezlátne.
  5. Vyjměte koláč z trouby, nechte ho několik minut vychladnout ve formě, poté jej vyjměte z formy a položte na dortový talíř. Podávejte s čerstvými borůvkami navrchu, pokud chcete. Podávejte s lžící čerstvě šlehačky nebo jogurtu.

Recept od Leny Fuchsové , www.meinleckeresleben.com

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron