
Bramborové rösti s ovčím sýrem, broskví a cuketou
Pfirsich

příprava
- Na rösti brambory důkladně omyjte a nahrubo nastrouhejte (měly by vážit asi 600 g). Vložte je do velké mísy, lehce je promáčkněte rukama a sceďte tekutinu. Osolte, opepřete a osolte tymiánem. Vmíchejte vejce.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a směs přidávejte po lžíci. Rösti lžící zploštěte a smažte asi 3–4 minuty z každé strany dozlatova. Rösti dejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Na krém jemně rozdrobte ovčí sýr a smíchejte ho s tvarohem, citronovou kůrou, solí a pepřem. Na každý roštěnec potřete 1–2 čajovými lžičkami smetany.
- Broskve nakrájejte na klínky. Cuketu nakrájejte na tenké plátky. Obojí rozetřete na rösti. Potřete nebo pokapejte trochou olivového oleje a posypte slunečnicovými semínky.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–12 minut dozlatova.
- Na broskvový dresink smíchejte broskvový džem se šťávou z jednoho citronu, 1 lžící olivového oleje, trochou soli a pepře.
- Vyjměte rösti z trouby a pokapejte je broskvovým dresinkem. Podávejte s čerstvými bazalkovými lístky.
Recept od Leny Fuchsové , www.meinleckeresleben.com