Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Broskvový džem

Bramborové rösti s ovčím sýrem, broskví a cuketou

 
Střední

Broskvový džem

Pro Rösti:

  • 650 g brambor
  • 1 bio vejce
  • 1 jarní cibulka
  • 2–3 čerstvé snítky tymiánu
  • Sůl, pepř z mlýna
  • Olej na smažení, na smažení

Na polevu:

  • 150 g ovčího sýra
  • 150 g smetanového sýra
  • kůra z 1/2 bio citronu
  • 2 čerstvé zralé broskve
  • 1 malá cuketa, žlutá nebo zelená
  • 2 lžíce broskvového džemu od Bonne Maman
  • Šťáva z 1 citronu
  • 2–3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • Sůl, pepř z mlýna
  • Pár slunečnicových semínek
  • Čerstvá bazalka
příprava
  1. Na rösti brambory důkladně omyjte a nahrubo nastrouhejte (měly by vážit asi 600 g). Vložte je do velké mísy, lehce je promáčkněte rukama a sceďte tekutinu. Osolte, opepřete a osolte tymiánem. Vmíchejte vejce.
  2. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a směs přidávejte po lžíci. Rösti lžící zploštěte a smažte asi 3–4 minuty z každé strany dozlatova. Rösti dejte na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Na krém jemně rozdrobte ovčí sýr a smíchejte ho s tvarohem, citronovou kůrou, solí a pepřem. Na každý roštěnec potřete 1–2 čajovými lžičkami smetany.
  4. Broskve nakrájejte na klínky. Cuketu nakrájejte na tenké plátky. Obojí rozetřete na rösti. Potřete nebo pokapejte trochou olivového oleje a posypte slunečnicovými semínky.
  5. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–12 minut dozlatova.
  6. Na broskvový dresink smíchejte broskvový džem se šťávou z jednoho citronu, 1 lžící olivového oleje, trochou soli a pepře.
  7. Vyjměte rösti z trouby a pokapejte je broskvovým dresinkem. Podávejte s čerstvými bazalkovými lístky.

Recept od Leny Fuchsové , www.meinleckeresleben.com

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron