Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Jahodový džem

Brioška se sněhovou vločkou

 

Jahodový džem

  • 20 g čerstvého pekařského droždí (nebo 1 sáček suchého droždí = 9-10 g)
  • 500 g mouky
  • 60 g hnědého cukru
  • 1 malá čajová lžička soli
  • 1 lžíce skořice
  • 110 ml (rostlinné mléko)
  • 200 g jablečného pyré (nebo hruškového pyré)
  • 1 žloutek
  • 1 sklenice jahodového džemu Bonne Maman
příprava
  1. Do mísy rozdrobte čerstvé droždí. Přidejte mouku, hnědý cukr, sůl, skořici, mléko a jablečný protlak.
    Těsto hněťte alespoň 10 minut (pokud používáte suché droždí, smíchejte ho se 4 lžícemi vlažného mléka a nechte 15 minut hníst).
  2. Nechte těsto kynout 2 hodiny pod vlhkou utěrkou.
  3. Vypracujte těsto a rozdělte ho na 3 stejné díly. Z těsta vytvarujte kuličky a válečkem je vyválejte na 3 stejné díly.
  4. Kousek těsta potřete jahodovou marmeládou Bonne Maman.
    Navrch položte druhý kus těsta a také ho potřete marmeládou. Navrch položte třetí kus těsta.
  5. Do středu těsta umístěte malý kruh (sklenici, malou formičku, vykrajovátko na sušenky...).
    Z tohoto kruhu těsto nakrájejte na 16 kusů.
  6. Dva kusy k sobě otočte a vytvořte vločku.
    Stiskněte obě špičky těsta k sobě, aby se těsto roztavilo.
  7. Nechte těsto znovu kynout 45–60 minut. Potřete těsto žloutkem a pečte 20–25 minut při 180 °C.

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron