
Brioška se sněhovou vločkou
Erdbeeren
Weihnachten
Winter

příprava
- Do mísy rozdrobte čerstvé droždí. Přidejte mouku, hnědý cukr, sůl, skořici, mléko a jablečný protlak.
Těsto hněťte alespoň 10 minut (pokud používáte suché droždí, smíchejte ho se 4 lžícemi vlažného mléka a nechte 15 minut hníst). - Nechte těsto kynout 2 hodiny pod vlhkou utěrkou.
- Vypracujte těsto a rozdělte ho na 3 stejné díly. Z těsta vytvarujte kuličky a válečkem je vyválejte na 3 stejné díly.
- Kousek těsta potřete jahodovou marmeládou Bonne Maman.
Navrch položte druhý kus těsta a také ho potřete marmeládou. Navrch položte třetí kus těsta. - Do středu těsta umístěte malý kruh (sklenici, malou formičku, vykrajovátko na sušenky...).
Z tohoto kruhu těsto nakrájejte na 16 kusů. - Dva kusy k sobě otočte a vytvořte vločku.
Stiskněte obě špičky těsta k sobě, aby se těsto roztavilo. - Nechte těsto znovu kynout 45–60 minut. Potřete těsto žloutkem a pečte 20–25 minut při 180 °C.