
Briošky z vanilkového tvarohu s meruňkovou marmeládou
Marillen
topfen
4

příprava
- Na těsto dejte všechny ingredience do mísy a hněťte hnětacím hákem kuchyňského robotu, dokud nezískáte hladké a vláčné těsto – ideálně asi 5 minut na nejnižší rychlost.
- Těsto přikryjte a nechte ho kynout asi 45 minut.
- Na náplň smíchejte všechny ingredience (kromě džemu) dohromady.
- Těsto položte na lehce pomoučený povrch a vytvarujte z něj váleček. Rozdělte ho na přibližně 12–14 stejně velkých dílů. Z každého dílu vytvarujte kulatý disk a zploštěte ho. Disky položte na dva plechy vyložené pečicím papírem. Navlhčenými prsty udělejte uprostřed každého dílu velký důlek (abyste měli dostatek místa pro náplň).
- Nejlepší je naplnit tvarohovou směs do zdobicího sáčku a rozprostřít ji do otvorů, nebo ji naplnit čajovou lžičkou. Navrch každý důlek dejte 1 čajovou lžičku meruňkové marmelády.
- Nechte těsto kynout dalších 15 minut. Předehřejte troubu na 180 °C.
- Okraje mincí potřete trochou mléka a vtlačte do nich nasekané mandle.
- Pečte mince v horké troubě 22–25 minut dozlatova.
- Nechte trochu vychladnout a v případě potřeby posypte moučkovým cukrem.
Recept od Leny Fuchsové, www.meinleckeresleben.com