
Broskvové makronky
Pfirsich
4

příprava
- Smíchejte nakrájené mandle s moučkovým cukrem a rozmixujte do velmi jemného míchání. Poté směs prosejte přes jemné síto.
- Bílky šlehejte s krystalovým cukrem do tuhého sněhu, dokud se cukr úplně nerozpustí. V případě potřeby bílky obarvte potravinářským barvivem v pastě.
- Opatrně vmíchejte prosátou mandlovou směs do vyšlehaných bílků ve třech dávkách. Ujistěte se, že konzistence je taková, aby směs z lžíce stékala hustě.
- Naplňte zdobicí sáček těstem na makronky s tryskou (cca 8 mm) a na plech vystřihněte tečky o velikosti přibližně 3 cm. Mezi tečkami dbejte na dostatečný prostor.
- Nyní několikrát poklepejte plechem o pracovní desku, abyste uhladili povrch makronek.
- Pečte makronky v předehřáté troubě na 130 °C asi 15–17 minut. Neměly by na povrchu ztmavnout.
- Nechte makronky vychladnout na plechu.
- Na náplň smíchejte 100 g francouzského máslového krému s broskvovou marmeládou do hladka.
- Naneste náplň na polovinu makronek a navrch položte zbývající poloviny makronek.
- Dobrou chuť makronek!
Recept z Die Nascherei, www.die-nascherei.at