
Citronový crumble ve sklenici s pistáciemi, jogurtovým krémem a ostružinami
Curd
Lemon
Sommer
4

příprava
- Na drobenku všechny ingredience důkladně prohněťte do drobivé konzistence. Drobenku rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 °C asi 20–25 minut dozlatova a do křupava. Nechte vychladnout a poté smíchejte s pistáciemi.
- Na krém vyšlehejte smetanu do tuhého těsta. Smíchejte smetanový sýr s jogurtem, citronovou kůrou, citronovou šťávou, vanilkou a cukrem. Vmíchejte smetanu.
- Nejprve do sklenic rozetřete vrstvu pečené pistáciové drobenky. Poté do každé sklenice přidejte 2–3 lžíce smetany, navrch dejte 2–3 lžičky citronového krému a pár ostružin. Tento postup jednou zopakujte a zakončete drobenkou.
- Sklenice uchovávejte v chladu, dokud je nebudete moci podávat.
Recept od Leny Fuchsové , www.meinleckeresleben.com