
Čokoládovo-hruškový dort s lískovo-kakaovým krémem Bonne Maman
Haselnuss
Haselnuss & Kakao
Herbst
6 osob
Příprava: 15 minut Doba pečení: 1 hodina

příprava
- Začněte oloupáním hrušek. Naplňte hrnec vodou a přidejte cukr. Vložte oloupané hrušky do hrnce a přidejte vanilku. Vařte na mírném ohni 30 až 45 minut, v závislosti na velikosti hrušek.
- Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience (mouku, cukr, droždí, kakaový prášek, cukr a špetku soli).
- K suchým ingrediencím přidejte vejce, rozpuštěné máslo a mléko a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Přidejte 3 velké čajové lžičky lískovo-oříškové kakaové pomazánky a znovu promíchejte.
- Hrušky dejte do vymazaného a moukou vysypaného pekáče a zalijte těstem. Pečte 30 minut při 180 °C.
Nechte dort vychladnout a podávejte plátky s lískovo-kakaovým krémem. Dobrou chuť!