Čokoládový dort s lískovo-kakaovým krémem Bonne Maman
- Rozlámejte čokoládovou tyčinku na malé kousky. V hrnci na mírném ohni za stálého míchání rozpusťte čokoládu s máslem.
- Rozšlehejte vejce, přidejte lískovo-kakaový krém Bonne Maman a vymíchejte do hladkého těsta.
- Přidejte čokoládovo-máslovou směs do směsi s lískovo-oříškovým krémem. Neustále míchejte a přisypávejte mouku, dokud nevznikne hladká směs.
- Vymažte plech máslem a vysypte moukou. Naplňte ho těstem a pečte 10 minut při 180 stupních Celsia. Po 10 minutách zkontrolujte těsto zapíchnutím špičky nože. Těsto by mělo být zvenku pevné, ale uvnitř stále tekuté (špička nože by měla být vlhká). V případě potřeby pečte další 2–3 minuty.
- Podávejte vlažné s trochou kakaového prášku a dobrou chuť!