
Dortový sen ve sklenici
Haselnuss

příprava
- Na piškot šlehejte cukr s vejci alespoň 5 minut dozlatova, poté vmíchejte mouku a rychle vmíchejte olej. Piškot rozetřete na plech a pečte při 180 °C asi 10–15 minut dozlatova.
- Na krém uvařte pudink a nechte ho zcela vychladnout. Rozmačkejte 1 banán a šlehejte smetanu do tuhého těsta. Smíchejte pudink, banán a šlehačku a naplňte jím zdobicí sáček.
- Banány oloupejte a nakrájejte na plátky silné asi 1 cm.
- Nyní si vezměte sklenice dle vlastního výběru a navrstvete je. 1 vrstvu piškotového těsta, 1 vrstvu krému, 1 vrstvu banánů a 1 vrstvu lískovo-kakaového krému Bonne Maman.
Opakujte, dokud není sklenice plná. - Nakonec ozdobte čokoládovými kuličkami a banány dle libosti.
Recept z Die Nascherei, www.die-nascherei.at