
Nadýchaní šneci s krémovou lískovo-kakaovou náplní a hruškami
Haselnuss & Kakao
kulatý tvar Ø 32 cm

příprava
Těsto:
- Všechny ingredience na těsto dejte do velké mísy a hněťte do měkkého, hladkého těsta (cca 10 minut kuchyňským robotem nebo 15 minut ručně).
- Přikryjte a nechte kynout 60–75 minut, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Vyplnit:
- Těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše na rozměr přibližně 50 × 40 cm.
- Potřete lískovo-oříškovým krémem s kakaem.
- Navrch rovnoměrně posypte kostkami hrušek.
- Pevně srolujte z delší strany a nakrájejte na 12–14 kusů.
- Velký kulatý plech (o průměru 32 cm) vymažte máslem nebo vyložte pečicím papírem.
- Vložte šneky do pekáče s trochou mezer mezi nimi a nechte je kynout dalších 30 minut.
Upéct:
- Potřete šneky rozšlehaným vejcem a trochou mléka.
- Předehřejte troubu na 180 °C horní/dolní ohřev.
- Pečte šneky 30–35 minut dozlatova.
Glazura:
- Smíchejte moučkový cukr, javorový sirup, mléko, vanilku a skořici do hladka.
- Pokapejte ještě vlažné šneky.