Halloweenský koktejl s pomerančovou marmeládou Bonne Maman
- V hrnci přiveďte k varu javorový sirup, šťávu z granátového jablka a vodu. Přidejte pomerančovou marmeládu Bonne Maman a promíchejte. Přidejte badyán a směs zahušťujte do sirupu. Nechte vychladnout.
- Vymačkejte jeden pomeranč a jeden citron a poté čerstvou šťávu přeceďte přes síto, abyste odstranili dužinu.
- Ve šejkru nebo jiné nádobě smíchejte 30 ml citronové šťávy, 30 ml pomerančové šťávy, 150 ml šťávy z granátového jablka, 60 ml vody a 6 čajových lžiček sirupu.
- Před vložením do cukru přejeďte citrusovým plodem po okraji sklenice.
- Do sklenice dejte alespoň 4 kousky ledu a nalijte koktejl.
- Ozdobte si koktejl plátkem pomeranče, skořicovou tyčinkou a badyánem.
Tipy:
- Pokud sirup houstne příliš rychle, přidejte trochu vody.
- Kostky ledu jsou nezbytné. Dodávají svěžest, ale také jemně zředí záměrně koncentrovaný koktejl a zvýrazní tak jeho plnou chuť.