
Hovězí steaky v přírodní omáčce s pomerančovou marmeládou
Orangen
4

příprava
- Hovězí steaky osolte a opepřete. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Do pánve přidejte lžíci oleje a opečte cibuli. Během smažení osolte. Smažte na středním plameni, dokud se hezky nerozpustí.
- Pak přidejte steaky a opečte je. Jakmile jsou z obou stran pěkně opečené, přidejte česnekovou a pomerančovou marmeládu. Smažte dozlatova. Přidejte bílé víno a vývar. Trochu osolte a vařte pod pokličkou na mírném ohni 1–2 hodiny.
- Mezitím, co se jídlo vaří, uvařte pohankovou kaši s nadrobno nakrájenou mrkví v osoleném kopru. Během poslední minuty vaření přidejte mražený hrášek. Uvařené maso sceďte a podávejte s připraveným masem v omáčce.
Recept na https://www.aninakuhinja.si/