Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Jahodový džem – domácí recept

 
  • 700 g zralých jahod
  • 750 g želírujícího cukru
  • 5 g citronové šťávy (= 1 lžička)
  • 1 hrnec na vaření
  • 1 nůž
  • 1 kuchyňská váha
  • 1 talíř
  • 1 odpěňovač
  • 4 prázdné sklenice Bonne Maman 370 g + 4 víčka odpovídající velikosti
příprava

Než začnete:

  1. Pro uchování domácího džemu v dobrém stavu:
  2. Sklenice a víčka důkladně umyjte.
  3. Víčka a sklenice vložte do hrnce naplněného vodou.
  4. Přiveďte vodu k varu (5 až 15 minut).
  5. Nechte je uschnout na čisté kuchyňské utěrce.
  6. Víčka a sklenice jsou také vhodné do myčky nádobí.

Příprava receptu:

  1. Jahody omyjte (bez loupání) a odstraňte stopky. Jahody rozpůlete nebo rozčtvrťte, v závislosti na jejich velikosti.
  2. Do hrnce přidejte jahody a zahřívejte je na středním plameni. Pravidelně míchejte dřevěnou vařečkou. Pokud jsou jahody velmi zralé, přidejte současně cukr. Pokud ne, nechte jahody několik minut prohřát s trochou vody.
  3. Jakmile se ovoce začne rozpouštět, snižte teplotu a za pravidelného míchání pomalu přidávejte 750 g želírujícího cukru. Pokud chcete džem bez hrudek, můžete směs před přidáním cukru rozdrobit.
  4. Jakmile je cukr důkladně vmíchán, nechte ho asi 25 minut mírně vařit na vysokém plameni. Často míchejte, aby se džem nepřilepil ke dnu hrnce.
  5. Jakmile ovoce zprůhlední a rovnoměrně se rozloží po celé směsi, je vaření dokončeno.
    Tip: Chcete-li zkontrolovat, zda jahodový džem ztuhl, kápněte kapku na talíř, který jste předem dali do chladničky, a nakloňte ho. Pokud kapka sklouzne, džem není dostatečně uvařený. Pokud ztuhne, je hotový!
  6. Na konci vaření přidejte lžičku citronové šťávy (prodlužuje trvanlivost a zvýrazňuje chuť ovoce!) a přiveďte k varu několik sekund. Po sejmutí z plotny můžete sebrat pěnu, která se na povrchu vytvoří.
  7. Jahodový džem ihned nalijte do sklenic. Sklenice uzavřete víčky a postavte je dnem vzhůru, aby se automaticky pasterizovaly.
  8. Před etiketováním nechte sklenice vychladnout. Poté můžete sklenice s marmeládou skladovat několik měsíců chráněné před teplem a vlhkostí.
  9. Po otevření uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 4 týdnů.

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron