
Jahodový tvarohový koláč ve sklenici s velikonočním cukrovím
Cheesecake
Erdbeeren
ostern
6

příprava
- Na sušenky vypracujte všechny ingredience do hladkého těsta.
- Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte dva plechy pečicím papírem.
- Těsto rozdělte na polovinu a jednu polovinu rozválejte na pomoučené ploše. Vykrojte atraktivní tvary sušenek a položte je na plech – tvary jako motýli a velikonoční zajíčci se skvěle hodí na jaro. Druhou polovinu těsta jednoduše rozdrobte a rozetřete ji na plech (tyto sušenkové drobky se později vrství s krémem ve skleničkách, takže je není nutné úhledně vykrajovat).
- Pečte sušenky a drobenky 15–18 minut dozlatova. Nechte vychladnout.
- Na tvarohovou polevu vyšlehejte smetanový sýr a šlehačku do tuhého těsta. Vmíchejte řecký jogurt, vanilku, citronovou kůru a trochu citronové šťávy.
- Do sklenic navrstvete krém, sušenkové drobky a jahodovou intenzivní ovocnou pomazánku. Před podáváním uložte do chladničky.
- Nakonec ozdobte krásnými vykrajovanými sušenkami.
Recept od Leny Fuchsové, www.meinleckeresleben.com