Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Jahodová intenzivní

Jahodový tvarohový koláč ve sklenici s velikonočním cukrovím

 
Jednoduše
6

Jahodová intenzivní

Na 6 sklenic

 
Pro sušenky:

  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 50 g mletých lískových ořechů nebo mandlí
  • 100 g másla
  • 50 g surového třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 1 špetka mleté ​​bourbonské vanilky
  • 1 špetka soli

 

Na krém:

  • 200 g smetanového sýra
  • 250 g šlehačky
  • 200 g řeckého jogurtu
  • 1 bio citron, šťáva a kůra
  • 1/3 lžičky mleté ​​bourbonské vanilky
  • 1 skleniceBonne Maman Strawberry Intense
příprava
  1. Na sušenky vypracujte všechny ingredience do hladkého těsta.
  2. Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte dva plechy pečicím papírem.
  3. Těsto rozdělte na polovinu a jednu polovinu rozválejte na pomoučené ploše. Vykrojte atraktivní tvary sušenek a položte je na plech – tvary jako motýli a velikonoční zajíčci se skvěle hodí na jaro. Druhou polovinu těsta jednoduše rozdrobte a rozetřete ji na plech (tyto sušenkové drobky se později vrství s krémem ve skleničkách, takže je není nutné úhledně vykrajovat).
  4. Pečte sušenky a drobenky 15–18 minut dozlatova. Nechte vychladnout.
  5. Na tvarohovou polevu vyšlehejte smetanový sýr a šlehačku do tuhého těsta. Vmíchejte řecký jogurt, vanilku, citronovou kůru a trochu citronové šťávy.
  6. Do sklenic navrstvete krém, sušenkové drobky a jahodovou intenzivní ovocnou pomazánku. Před podáváním uložte do chladničky.
  7. Nakonec ozdobte krásnými vykrajovanými sušenkami.

Recept od Leny Fuchsové, www.meinleckeresleben.com

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron