Jemné palačinky s karamelizovanými jablky, kdouloňovým želé a vanilkovou zakysanou smetanou
	- Na těsto smíchejte mouku s tekutinou do hladka. Vmíchejte sůl, cukr, vejce, vanilku a citronovou kůru, dokud těsto nebude hezky hladké. Nechte těsto 15 minut odpočinout.
 - Na pánvi rozehřejte máslo. Přidejte naběračku těsta, promíchejte a smažte palačinky na středním plameni. Pokračujte v smažení, dokud nespotřebujete všechno těsto. Občas přidejte do pánve kousek másla. Přikryjte a udržujte palačinky v teple.
 - Oloupaná jablka nakrájejte na klínky. Na pánvi rozpusťte malý kousek másla. Přidejte jablka a orestujte je na másle. Přidejte trochu cukru a nechte ho lehce zkaramelizovat. Přidejte vanilku, kdoulové želé, citronovou šťávu a pomerančovou šťávu. Nechte 5 minut mírně povařit.
 - Smíchejte zakysanou smetanu s vanilkou a citronovou kůrou.
 - Čtvrtinu palačinek potřete trochou zakysané smetany, navrch dejte pár teplých jablek a přeložte je k sobě. Nakonec podávejte pokapané jablky a omáčkou.
 
Recept od Leny Fuchsové , www.meinleckeresleben.com