Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Arašídový krém - Creamy

Karamelová zmrzlina s arašídovým máslem

 
Jednoduše
4

Arašídový krém - Creamy

  • 100 g moučkového cukru
  • 1 špetka soli
  • 10 lžiček vody
  • 350 ml šlehačky
  • 2 vejce
  • 3 žloutky
  • 150 g Bonne Maman arašídový krémový krém
  • 350 ml mascarpone
  • 200 g Bonne Maman arašídový krémový krém
příprava
  1. V hrnci zahřejte cukr, sůl a osm čajových lžiček vody, dokud se cukr nerozpustí. Přiveďte tekutinu k varu a poté snižte plamen. Jakmile se vytvoří zlatavě hnědý karamel, odstavte hrnec z plotny.
  2. Přidejte dvě čajové lžičky vody a šlehačku, postavte hrnec na sporák a míchejte na mírném ohni, dokud směs nevznikne hladká. Sejměte z plotny a nechte krátce vychladnout. Vyšlehejte vejce a žloutky a vmíchejte do karamelu, postavte na sporák a pomalu zahřívejte na 75 °C (pozor: nesmí se srazit!).
  3. Směs nalijte do studené mísy a poté ji dejte do další mísy naplněné ledovou vodou, aby rychleji vychladla. Smíchejte 150 g arašídového másla a mascarpone a vmíchejte do studené smetany. Vše přendejte do výrobníku zmrzliny.
  4. Alternativně: Zmrazte zmrzlinu a každých 30 minut ji rozdrťte. Naplňte nádobu do jedné třetiny zmrzlinou, navrch dejte arašídové máslo a opakujte. Nechte přes noc vychladit v mrazáku a poté nechte 15 minut rozmrazit před podáváním.

Recept z Cooking Catrin, cookingcatrin.at

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron