
Karamelové krémové tartletky
Törtchen
4

příprava
- Nejprve vymažte formu na mini muffiny (s 24 otvory) trochou másla.
- Na mandlový základ smíchejte všechny ingredience na těsto a vypracujte hladké těsto.
- Těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše a vykrojte z něj kolečka o tloušťce asi 4 mm a šířce asi 5 mm (nejlépe se mi na to hodí vykrajovátko s vroubkovaným okrajem).
- Do každého košíčku na muffiny vtlačte disk těsta. Naplněný košíček na muffiny dejte asi na 30 minut do chladničky (to lze snadno udělat venku na terase).
- Mezitím předehřejte troubu na 150 °C (horkovzduch). Pečte tartaletky 18–20 minut dozlatova. Ještě teplé tartaletky opatrně vyjměte z formiček malým nožem a nechte je zcela vychladnout na mřížce nebo talíři.
- Na krém jednoduše smíchejte v misce pomocí lžíce smetanový sýr s karamelem a vanilkou.
- Naplňte krém do zdobicího sáčku s hvězdicovou tryskou a vytlačte jím mandlové korpusy.
Recept od Leny Fuchsové , www.meinleckeresleben.com