Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Karamel

Karamelové krémové tartletky

 
Jednoduše
4

Karamel

Na mandlové koláčky:

  • 150 g špaldové mouky
  • 80 g mletých mandlí
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka mleté ​​vanilky
  • 1/4 lžičky mleté ​​skořice
  • 120 g studeného másla, nakrájeného na kousky
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 bio citron, kůra

Na karamelový krém:

  • 200 g smetanového sýra
  • 4-5 lžic karamelu zBonne Maman
  • 1 špetka mleté ​​vanilky
příprava
  1. Nejprve vymažte formu na mini muffiny (s 24 otvory) trochou másla.
  2. Na mandlový základ smíchejte všechny ingredience na těsto a vypracujte hladké těsto.
  3. Těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše a vykrojte z něj kolečka o tloušťce asi 4 mm a šířce asi 5 mm (nejlépe se mi na to hodí vykrajovátko s vroubkovaným okrajem).
  4. Do každého košíčku na muffiny vtlačte disk těsta. Naplněný košíček na muffiny dejte asi na 30 minut do chladničky (to lze snadno udělat venku na terase).
  5. Mezitím předehřejte troubu na 150 °C (horkovzduch). Pečte tartaletky 18–20 minut dozlatova. Ještě teplé tartaletky opatrně vyjměte z formiček malým nožem a nechte je zcela vychladnout na mřížce nebo talíři.
  6. Na krém jednoduše smíchejte v misce pomocí lžíce smetanový sýr s karamelem a vanilkou.
  7. Naplňte krém do zdobicího sáčku s hvězdicovou tryskou a vytlačte jím mandlové korpusy.

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron