
Karamelové vanilkové skořápky
Sommer
4–6 misek

příprava
- Smíchejte 1/3 mléka se směsí na pudink a krystalovým cukrem. Zbývající mléko přiveďte k varu. Směs vlijte do vroucího mléka. Směs zahřívejte na středně vysokém plameni za pravidelného míchání, dokud nezhoustne. Misku přikryjte potravinovou fólií a nechte vychladnout.
- Šlehejte smetanu, dokud nezhoustne.
- Směs krátce prošlehejte mixérem, aby byla krémovější a snáze se do ní vmíchala šlehačka. Do směsi vmíchejte polovinu šlehačky a 5 lžic karamelového krému. Směs nalijte do košíčků. Přidejte 2 lžíce karamelového krému a navrch posypte zbývající šlehačkou a moučkovým cukrem. Ozdobte karamelovou posypkou.
Recept: Anina Kuhinja