Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Karamel

Karamelové vanilkové skořápky

 
Jednoduše
4–6 misek

Karamel

  • 500 ml mléka
  • 1 balíček pudinkového prášku (vanilková příchuť)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce krystalového cukru
  • 500 ml šlehačky
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 1 sklenice karamelu Bonne Maman (2 lžíce na sklenici + 5 lžic na krém)
  • karamelový krém na ozdobu (volitelně)
příprava
  1. Smíchejte 1/3 mléka se směsí na pudink a krystalovým cukrem. Zbývající mléko přiveďte k varu. Směs vlijte do vroucího mléka. Směs zahřívejte na středně vysokém plameni za pravidelného míchání, dokud nezhoustne. Misku přikryjte potravinovou fólií a nechte vychladnout.
  2. Šlehejte smetanu, dokud nezhoustne.
  3. Směs krátce prošlehejte mixérem, aby byla krémovější a snáze se do ní vmíchala šlehačka. Do směsi vmíchejte polovinu šlehačky a 5 lžic karamelového krému. Směs nalijte do košíčků. Přidejte 2 lžíce karamelového krému a navrch posypte zbývající šlehačkou a moučkovým cukrem. Ozdobte karamelovou posypkou.

Recept: Anina Kuhinja

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron