Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Kaštanový krém

Kaštanový dort Bundt s ořechy

 
Jednoduše
4

Kaštanový krém

Na dort Bundt:

  • 250 g měkkého másla
  • 150 g surového třtinového cukru
  • 5 vajec (pokojové teploty)
  • 250 g světlé špaldové mouky
  • špetka soli
  • 2 lžičky kypřicího prášku s příchutí vinného kamene
  • 250 ml plnotučného mléka
  • ¼ lžičky mleté ​​vanilky
  • 1/2 lžičky mleté ​​skořice
  • 1 skleniceKaštanový krém Bonne Maman
  • 150 g vlašských nebo lískových ořechů, čerstvě mletých
  • 1 lžička kakaového prášku (volitelně)
  • Máslo do formy

Servírovat:

  • 250 g šlehačky
  • 1 špetka mleté ​​vanilky
  • Moučkový cukr na posypání
příprava
  1. Na těsto vyšlehejte měkké máslo s cukrem do krémové konzistence.
  2. Postupně vmíchejte vejce.
  3. Smíchejte mouku s práškem do pečiva, vanilkou, skořicí a solí.
  4. Pomalu a střídavě s mlékem vmíchejte do směsi mouku.
  5. Nyní rozdělte těsto na dort do dvou misek.
  6. Do jedné směsi vmíchejte kaštanový krém (asi 2–3 lžičky kaštanového krému si nechte na podávání se šlehačkou) a do druhé směsi vmíchejte mleté ​​ořechy a dle chuti i kakaový prášek.
  7. Vymažte formu na bundt důkladně máslem. Předehřejte troubu na 170 °C (horkovzduch).
  8. Obě směsi střídavě nalévejte do formy na pečení. Nakonec je pomocí špejle promíchejte, ale ne příliš.
  9. Pečte dort Bundt asi 50-60 minut a zkontrolujte špejlí, zda je dort propečený.
  10. Ihned po upečení vyklopte bundtový dort na mřížku a nechte ho vychladnout.
  11. Šlehejte smetanu do tuhého krému a poté vmíchejte vanilku. Bundt dort dle chuti posypte moučkovým cukrem a podávejte se smetanou.

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron