
Kaštanový dort Bundt s ořechy
Gugelhupf
Maronen
4

příprava
- Na těsto vyšlehejte měkké máslo s cukrem do krémové konzistence.
- Postupně vmíchejte vejce.
- Smíchejte mouku s práškem do pečiva, vanilkou, skořicí a solí.
- Pomalu a střídavě s mlékem vmíchejte do směsi mouku.
- Nyní rozdělte těsto na dort do dvou misek.
- Do jedné směsi vmíchejte kaštanový krém (asi 2–3 lžičky kaštanového krému si nechte na podávání se šlehačkou) a do druhé směsi vmíchejte mleté ořechy a dle chuti i kakaový prášek.
- Vymažte formu na bundt důkladně máslem. Předehřejte troubu na 170 °C (horkovzduch).
- Obě směsi střídavě nalévejte do formy na pečení. Nakonec je pomocí špejle promíchejte, ale ne příliš.
- Pečte dort Bundt asi 50-60 minut a zkontrolujte špejlí, zda je dort propečený.
- Ihned po upečení vyklopte bundtový dort na mřížku a nechte ho vychladnout.
- Šlehejte smetanu do tuhého krému a poté vmíchejte vanilku. Bundt dort dle chuti posypte moučkovým cukrem a podávejte se smetanou.
Recept od Leny Fuchsové , www.meinleckeresleben.com