
Koblihy s lískooříškovo-krémovou náplní
Haselnuss
Haselnuss & Kakao
Zwischenmahlzeit
12–15 kusů

příprava
- Droždí rozdrobte a ve velké míse smíchejte s vlažným mlékem, cukrem, citronovou kůrou, vanilkou, solí, změklým máslem a žloutkem. Postupně přidávejte mouku, dokud nevznikne hladké a vláčné těsto (nejlépe ho připravte ve stojanovém robotu s hnětacím hákem na nejnižší rychlost po dobu 5 minut). Přikryjte a nechte těsto kynout asi 45 minut.
Předehřejte troubu na 180 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem.
Těsto položte na lehce pomoučený povrch a rozdělte ho na 12–15 kusů. Dlaněmi vytvarujte kuličky a položte je na plech. Přikryjte a nechte kynout dalších 20 minut.
Potřete trochou rozpuštěného másla. Pečte v horké troubě 13–14 minut. Nechte vychladnout. Z každého koblihu odřízněte malý vršek. - Na krém přiveďte k varu 250 ml mléka. Smíchejte 50 ml mléka s pudinkovým práškem a vmíchejte do horkého mléka, dokud nezískáte krásný, krémový krém. Želatinové plátky namočte do studené vody, vymačkejte je dosucha a rozpusťte je v horkém krému. Dobře promíchejte. Krém přendejte do misky, vmíchejte do něj lískový oříšek a kakaový krém. Krém pevně přikryjte potravinovou fólií a dejte do lednice, dokud neztuhne a zcela nevychladne. Šlehejte smetanu do tuhého krému a jemně ji vmíchejte do krému. Krém přendejte do zdobicího sáčku s velkou hvězdicovou tryskou a naneste na koblihy. Nasaďte víčko a posypte moučkovým cukrem. Před podáváním dejte do lednice.
Recept od Leny Fuchsové, www.meinleckeresleben.com