Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Ostružinový džem

Kozí sýr a ostružinové tolary na zelené salátové louce s ostružinovým dresinkem a praženými lískovými oříšky

 
Jednoduše
4

Ostružinový džem

Pro 4 porce po 2 tolarech


Mince z kozího sýra:

  • 1 roláda z listového těsta
  • 4 lžičky ostružinové marmelády,od Bonne Maman
  • 8 plátků kozího sýra
  • čerstvý tymián
  • 1 lžička květového medu
  • kůra z 1/2 bio citronu
  • Sůl, pepř z mlýna
  • 1 malé bio vejce na potírání

 

Salát a dresink:

  • 2 lžíce ostružinové marmelády,od Bonne Maman
  • 2 čajové lžičky středně pálivé hořčice
  • 4 lžíce jablečného octa nebo Condimento Bianco
  • 5-6 lžic extra panenského olivového oleje
  • Sůl, pepř z mlýna
  • 4 hrsti křupavého salátu – například frisée, rukola nebo mladý mangold
  • 250 g čerstvých ostružin
  • 120 g lískových ořechů
příprava
  1. Listové těsto rozválejte a vykrojte 16 koleček. Díly těsta znovu prohněťte k sobě, rozválejte je a vykrojte.
  2. Na plech vyložený pečicím papírem položte 8 koleček z listového těsta a každý potřete 1/2 lžičkou ostružinové marmelády. Poté navrch položte druhý kolečko z listového těsta. Rozklepněte vejce a potřete jím kolečka z listového těsta. Lehce osolte a opepřete.
  3. Do středu každého kruhu těsta dejte jeden plátek kozího sýra. Ochuťte čerstvým tymiánem a trochou čerstvě mletého pepře a pokapejte trochou medu.
  4. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut dozlatova a dozlatova.
  5. Mezitím si na zálivku smíchejte ostružinový džem s hořčicí, octem, olivovým olejem, solí a pepřem do hladka.
  6. Lískové ořechy rozložte na plech a vložte je do trouby. Pečte 8–10 minut dozlatova. Z pražených lískových ořechů nastrouhejte slupku a rozpulte je nebo nahrubo nasekejte.
  7. Listy salátu omyjte, osušte a rozložte je na čtyři talíře. Pokapejte dresinkem. Navrch rozložte čerstvé ostružiny a pražené lískové oříšky. Na salát položte plátky teplého kozího sýra, posypte čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou a podávejte.

Recept od Leny Fuchsové , www.meinleckeresleben.com

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron