
Kozí sýr a ostružinové tolary na zelené salátové louce s ostružinovým dresinkem a praženými lískovými oříšky
Brombeeren
4

příprava
- Listové těsto rozválejte a vykrojte 16 koleček. Díly těsta znovu prohněťte k sobě, rozválejte je a vykrojte.
- Na plech vyložený pečicím papírem položte 8 koleček z listového těsta a každý potřete 1/2 lžičkou ostružinové marmelády. Poté navrch položte druhý kolečko z listového těsta. Rozklepněte vejce a potřete jím kolečka z listového těsta. Lehce osolte a opepřete.
- Do středu každého kruhu těsta dejte jeden plátek kozího sýra. Ochuťte čerstvým tymiánem a trochou čerstvě mletého pepře a pokapejte trochou medu.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut dozlatova a dozlatova.
- Mezitím si na zálivku smíchejte ostružinový džem s hořčicí, octem, olivovým olejem, solí a pepřem do hladka.
- Lískové ořechy rozložte na plech a vložte je do trouby. Pečte 8–10 minut dozlatova. Z pražených lískových ořechů nastrouhejte slupku a rozpulte je nebo nahrubo nasekejte.
- Listy salátu omyjte, osušte a rozložte je na čtyři talíře. Pokapejte dresinkem. Navrch rozložte čerstvé ostružiny a pražené lískové oříšky. Na salát položte plátky teplého kozího sýra, posypte čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou a podávejte.
Recept od Leny Fuchsové , www.meinleckeresleben.com