
Krupicové knedlíčky s pečenými meruňkami
Marillen
4 porce

příprava
- Mléko přiveďte k varu s máslem, cukrem, vanilkou, solí a citronovou kůrou.
- Za stálého míchání přidejte krupici a nechte ji 3–4 minuty na mírném ohni bobtnat.
- Nechte krátce vychladnout a poté vmíchejte vejce.
- Z těsta vytvarujte navlhčenýma rukama asi 10 knedlíků.
- Knedlíky vložte do lehce osolené vroucí vody a nechte je asi 15 minut vařit na mírném ohni s napůl zavřenou pokličkou.
- Na strouhanku rozpusťte máslo v pánvi. Přidejte strouhanku, mandlové lupínky, moučkový cukr a skořici a lehce opečte na středním plameni 3–4 minuty.
- Knedlíky vyjměte z vody děrovanou lžící, nechte je okapat a obalte je v mandlové drobence.
- Podávejte s meruňkovým kompotem Bonne Maman a dle chuti i s jogurtem.
Recept od Leny Fuchsové – www.meinleckeresleben.at