Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Krupicové knedlíčky s pečenými meruňkami

 
Jednoduše
4 porce

Na knedlíky

  • 600 ml mléka
  • 30 g másla
  • ½ lžičky mleté ​​vanilky
  • 1 špetka soli
  • 50 g surového třtinového cukru
  • 1 bio citron, kůra
  • 200 g pšeničné krupice
  • 2 vejce

Na mandlové drobky

  • 40-50 g másla
  • 120 g strouhanky
  • 100 g mandlových lupínků
  • 50 g moučkového cukru
  • ½ lžičky mleté ​​skořice

Sloužit

  • 1 sklenice pražené meruňky Bonne Maman
  • Trochu řeckého jogurtu

příprava
  1. Mléko přiveďte k varu s máslem, cukrem, vanilkou, solí a citronovou kůrou.
  2. Za stálého míchání přidejte krupici a nechte ji 3–4 minuty na mírném ohni bobtnat.
  3. Nechte krátce vychladnout a poté vmíchejte vejce.
  4. Z těsta vytvarujte navlhčenýma rukama asi 10 knedlíků.
  5. Knedlíky vložte do lehce osolené vroucí vody a nechte je asi 15 minut vařit na mírném ohni s napůl zavřenou pokličkou.
  6. Na strouhanku rozpusťte máslo v pánvi. Přidejte strouhanku, mandlové lupínky, moučkový cukr a skořici a lehce opečte na středním plameni 3–4 minuty.
  7. Knedlíky vyjměte z vody děrovanou lžící, nechte je okapat a obalte je v mandlové drobence.
  8. Podávejte s meruňkovým kompotem Bonne Maman a dle chuti i s jogurtem.

Recept od Leny Fuchsové – www.meinleckeresleben.at

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron