Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Lískovo-oříškový nugátový krém + krásný nůž Bonne Maman

147,00 Kč

Květinová mísa ze sušenek s lískovou a kakaovou pěnou

 
Obtížný
Příprava 45 min Doba pečení 12 min

Lískovo-oříškový nugátový krém + krásný nůž Bonne Maman

147,00 Kč
  • 60 g třtinového cukru
  • 100 g měkkého másla
  • 1 vejce
  • 200 g mouky
  • 60 g čokoládových kapek
  • 1 lžička soli
  • 120 g hořké čokolády
  • 45 cl tekuté šlehačky
  • 2 bílky
  • 150 g lískovo-kakaového krému
  • Vykrajovátko na květinové sušenky (použité pro tento recept má průměr 11,5 cm)
  • Forma na muffiny (průměr cca 8 cm)
příprava

Příprava květináče

  1. V míse smíchejte mouku, třtinový cukr a sůl.
  2. Přidejte změklé máslo a vejce. Vypracujte těsto a přidejte čokoládové lupínky.
  3. Jakmile vytvoříte homogenní kouli těsta, posypte pracovní plochu moukou a těsto vyválejte na tloušťku 5 mm.
  4. Vykrajujte květiny pomocí vykrajovátka na sušenky. Poté květiny z piškotu položte na zadní stranu formy na muffiny. Pečte 10–12 minut při 180 °C.
  5. Jakmile jsou misky na květiny hotové a vychladnou, vyjměte je z pekáče. Rozpusťte 20 g hořké čokolády a potřete jí vnitřek misek na květiny. Nechte je uschnout v lednici.

Příprava pěny

  1. V hrnci přiveďte k varu 25 cl šlehačky. Do misky přidejte 100 g kousků hořké čokolády.
  2. Přidejte 1/3 smetany, počkejte několik minut, než se čokoláda rozpustí, a promíchejte, aby vznikla homogenní emulze.
  3. Pak ve dvou dávkách přidejte zbytek smetany, aniž byste zapomněli na tuk ze smetany, který obvykle zůstává na boku hrnce.
  4. Nakonec přidejte lískovo-kakaový krém Bonne Maman.
  5. Nechte ganache vychladnout, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte do lednice alespoň na 4 hodiny. Ještě lepší je nechat přes noc.
  6. Ušlehejte 20 cl studené šlehačky a 2 bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Vmíchejte bílky do šlehačky.
  7. 15 minut před přípravou vyjměte ganache z lednice a šlehejte ji elektrickým mixérem 5–10 minut.
  8. Přidejte směs šlehačky a bílků.
  9. Vaše pěna Bonne Maman je připravena. Můžete ji skladovat v chladničce 48 hodin.

Pěnu můžete použít k ozdobení květinových misek zdobicím sáčkem a poté je ozdobit malými čokoládovými vajíčky, pralinkami a jedlými květinami.

Tento velikonoční recept je hotový!

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron