
Květinová mísa ze sušenek s lískovou a kakaovou pěnou

Příprava květináče
- V míse smíchejte mouku, třtinový cukr a sůl.
- Přidejte změklé máslo a vejce. Vypracujte těsto a přidejte čokoládové lupínky.
- Jakmile vytvoříte homogenní kouli těsta, posypte pracovní plochu moukou a těsto vyválejte na tloušťku 5 mm.
- Vykrajujte květiny pomocí vykrajovátka na sušenky. Poté květiny z piškotu položte na zadní stranu formy na muffiny. Pečte 10–12 minut při 180 °C.
- Jakmile jsou misky na květiny hotové a vychladnou, vyjměte je z pekáče. Rozpusťte 20 g hořké čokolády a potřete jí vnitřek misek na květiny. Nechte je uschnout v lednici.
Příprava pěny
- V hrnci přiveďte k varu 25 cl šlehačky. Do misky přidejte 100 g kousků hořké čokolády.
- Přidejte 1/3 smetany, počkejte několik minut, než se čokoláda rozpustí, a promíchejte, aby vznikla homogenní emulze.
- Pak ve dvou dávkách přidejte zbytek smetany, aniž byste zapomněli na tuk ze smetany, který obvykle zůstává na boku hrnce.
- Nakonec přidejte lískovo-kakaový krém Bonne Maman.
- Nechte ganache vychladnout, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte do lednice alespoň na 4 hodiny. Ještě lepší je nechat přes noc.
- Ušlehejte 20 cl studené šlehačky a 2 bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Vmíchejte bílky do šlehačky.
- 15 minut před přípravou vyjměte ganache z lednice a šlehejte ji elektrickým mixérem 5–10 minut.
- Přidejte směs šlehačky a bílků.
- Vaše pěna Bonne Maman je připravena. Můžete ji skladovat v chladničce 48 hodin.
Pěnu můžete použít k ozdobení květinových misek zdobicím sáčkem a poté je ozdobit malými čokoládovými vajíčky, pralinkami a jedlými květinami.
Tento velikonoční recept je hotový!