
Lahodné francouzské palačinky s jahodovou marmeládou
Erdbeeren
Pancake day
Winter
Příprava 1 hodina 10 min Doba pečení 2–3 min (každá palačinka)

příprava
- Do mísy dejte mouku, cukr, sůl a semínka vanilkového lusku.
- Smíchejte ingredience a přidejte vejce a mléko (po troškách). Důkladně promíchejte, aby se zabránilo hrudkám. Přidejte rozpuštěné máslo do těsta a znovu promíchejte. Nechte alespoň 1 hodinu odpočinout.
- Nalijte naběračku těsta do rozpálené pánve. Těsto rovnoměrně rozetřete po celé pánvi. Jakmile těsto změní barvu, palačinku otočte a opečte ji z druhé strany.
- Ozdobte palačinku lžící Jahodový džem od Bonne Maman , lžíce šlehačky, pár kousků jahod a hrst plátků mandlí.