Lávový čokoládový dort s Bonne Maman oříškovým a kakaovým krémem
Příprava:
- V hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo a nasekanou čokoládu za pravidelného míchání, dokud nevznikne hladká směs.
- V míse rozklepněte 4 vejce a přidejte cukr. Důkladně šlehejte, dokud směs nebude lehká a nadýchaná.
- Vmíchejte rozpuštěnou směs čokolády a másla a poté přidejte mouku. Vše dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Malé formy na pečení vymažte máslem a vysypte moukou. Formy naplňte těstem do tří čtvrtin.
- Do středu každé formičky dejte velkorysou čajovou lžičku krému Bonne Maman Hazelnut & Cocoa.
- V předehřáté troubě na 180 ° C (350 ° F) po dobu 10 minut.
- Po 10 minutách zkontrolujte propečenost: povrch by měl být pevný, ale vnitřek by měl být stále měkký (nůž zapíchnutý do těsta by měl vyjít mírně vlhký). V případě potřeby pečte další 2–3 minuty.
- Podávejte teplé a posypte špetkou fleur de sel pro extra požitek.
Tip:
Chcete, aby byl váš čokoládový fondant ještě neodolatelnější? S tekutým středem z lískových oříšků a kakaového krému vám tento jednoduchý recept zaručí okamžik čisté sladkosti.