
Malé mléčné rohlíčky s meruňkovou marmeládou
Frühstück
Marillen
Příprava 3 hodiny odpočinku - doba pečení 20 min

příprava
- Čerstvé droždí rozdrobte do mísy a přidejte mouku, hnědý cukr, sůl, pomerančový květ, mléko a máslo na malé kousky (pokud používáte suché droždí, budete ho muset rehydratovat 4 kašemi vlažného droždí z 220 ml mléka po dobu 15 minut).
- Těsto hněťte dobrých 10 minut.
- Těsto nechte 1,5 hodiny kynout pod vlhkou utěrkou.
- Vypracujte těsto a rozdělte ho na 8 (nebo 10) stejných kusů, z nichž vytvarujete malé válečky. Nechte ho dalších 45 minut kynout.
- Těsto potřete žloutkem a pečte 15 minut při 180 °C.
- Nechte vychladnout a ozdobte meruňkovou marmeládou Bonne Maman.
Dobré jídlo!