
Malinová galette s kokosovo-banánovou zmrzlinou

Galette:
- Na těsto rychle smíchejte mouku s javorovým sirupem, cukrem, solí, skořicí, citronovou kůrou a měkkým kokosovým olejem, abyste vytvořili drobivé těsto (v rukou).
- Postupně přilévejte studenou vodu a rychle hněťte, dokud se nevytvoří hladká koule. Těsto přikryjte a nechte asi 30 minut vychladit.
- Předehřejte troubu s ventilátorem na 180 °C.
- Těsto položte přímo na lehce pomoučený pečicí papír a vyválejte ho do kruhu (o průměru cca 30 cm).
- Čerstvé maliny smíchejte s malinovou marmeládou a rozetřete je doprostřed galety (od okraje nechte asi 6 cm volného místa).
- Okraje přehněte, potřete ovesným mlékem a posypte kokosovými vločkami.
- Pečte galetu na prostřední mřížce trouby asi 30 minut dozlatova a podávejte vlažnou.
Led:
S výrobníkem zmrzliny
Všechny ingredience rozmixujte/rozmixujte do hladka. Směs nalijte do výrobníku zmrzliny a zmrazte asi 15–20 minut, dokud nebude krémová. Snězte ihned nebo ji před podáváním dejte na 1 hodinu zmrazit.
Bez výrobníku zmrzliny
Banán předem nakrájejte na plátky a zmrazte. Poté jej rozmixujte nebo rozmixujte s ostatními ingrediencemi. Přelijte do nádoby nebo misky a znovu zmrazte. Občas míchejte, dokud nedosáhnete požadované krémové konzistence.
Recept od Leny Fuchsové , www.meinleckeresleben.com