Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Malinový džem jemně scezený

122,00 Kč

Malinová galette s kokosovo-banánovou zmrzlinou

 
Jednoduše
4

Malinový džem jemně scezený

122,00 Kč

Pro galetu:

Těsto:

  • 300 g špaldové mouky
  • ½ lžičky mleté ​​skořice
  • kůra z ½ bio citronu
  • 1 špetka soli
  • 50 g javorového sirupu
  • 25 g surového třtinového cukru
  • 100 g kokosového oleje, měkkého
  • 125 ml studené vody


Plnicí:

  • 300 g čerstvých malin
  • ½ sklenice Bonne Maman
    Malinový džem
  • 2 lžičky ovesného mléka na vymazání
  • 2 lžíce kokosových vloček na posypání


Na zmrzlinu:

  • 400 ml kokosového mléka
  • 3 zralé banány
  • 1 lžíce kokosového oleje, změklého
  • 2 lžíce kokosových vloček
  • ½ lžičky mleté ​​vanilky
  • 50 ml javorového sirupu nebo
    surový třtinový cukr
příprava

Galette:

  1. Na těsto rychle smíchejte mouku s javorovým sirupem, cukrem, solí, skořicí, citronovou kůrou a měkkým kokosovým olejem, abyste vytvořili drobivé těsto (v rukou).
  2. Postupně přilévejte studenou vodu a rychle hněťte, dokud se nevytvoří hladká koule. Těsto přikryjte a nechte asi 30 minut vychladit.
  3. Předehřejte troubu s ventilátorem na 180 °C.
  4. Těsto položte přímo na lehce pomoučený pečicí papír a vyválejte ho do kruhu (o průměru cca 30 cm).
  5. Čerstvé maliny smíchejte s malinovou marmeládou a rozetřete je doprostřed galety (od okraje nechte asi 6 cm volného místa).
  6. Okraje přehněte, potřete ovesným mlékem a posypte kokosovými vločkami.
  7. Pečte galetu na prostřední mřížce trouby asi 30 minut dozlatova a podávejte vlažnou.

Led:

S výrobníkem zmrzliny

Všechny ingredience rozmixujte/rozmixujte do hladka. Směs nalijte do výrobníku zmrzliny a zmrazte asi 15–20 minut, dokud nebude krémová. Snězte ihned nebo ji před podáváním dejte na 1 hodinu zmrazit.

Bez výrobníku zmrzliny

Banán předem nakrájejte na plátky a zmrazte. Poté jej rozmixujte nebo rozmixujte s ostatními ingrediencemi. Přelijte do nádoby nebo misky a znovu zmrazte. Občas míchejte, dokud nedosáhnete požadované krémové konzistence.

Recept od Leny Fuchsové , www.meinleckeresleben.com

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron