
Mandlová roláda s malinovým krémem
Himbeeren
Zwischenmahlzeit

příprava
Na mandlovou rolku
- Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Postupně zašlehejte cukr. Jemně vmíchejte kukuřičný škrob, ocet a vanilku. Nakonec vmíchejte mleté mandle (šlehejte pouze 2–3krát).
- Směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřete. Posypte mandlemi.
- Pečte v předehřáté troubě na 170 °C přibližně 20–25 minut. Směs by měla být světlá a jen lehce opečená.
- Vyjměte z trouby a nechte trochu vychladnout.
- Posypte utěrku moučkovým cukrem a opatrně na ni vyklopte směs mandlového pusinku mandlovou stranou dolů. Opatrně sloupněte pečicí papír (tip: s podložkou na pečení je to opravdu snadné).
Na náplň
- V kuchyňském robotu prošlehejte smetanový sýr a šlehačku do tuhého těsta. Krátce vmíchejte vanilkový a malinový džem.
- Mandlovou roládu potřete krémem (nechte okraj volný), navrch dejte maliny a dle chuti i pár plátků banánu.
- Opatrně srolujte pomocí utěrky.
- Položte na podlouhlý dortový plech a posypte moučkovým cukrem.
Dle chuti ozdobte čerstvými malinami.
Recept od Leny Fuchsové, www.meinleckeresleben.com