Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Mandlová roláda s malinovým krémem

 
Jednoduše
  • 5 bílků
  • 150 g jemného krystalového cukru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1/2 lžičky mleté ​​vanilky
  • 40 g mandlí, jemně mletých
  • 80 g nasekaných mandlí nebo mandlových lupínků

Na náplň:

  • 250 g šlehačky
  • 150 g smetanového sýra nebo mascarpone
  • 2-3 lžíce malinového džemu Bonne Maman
  • 1/2 lžičky mleté ​​vanilky
  • 200 g čerstvých malin
  • 1 banán, dle chuti
  • Moučkový cukr na posypání
příprava

Na mandlovou rolku

  1. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Postupně zašlehejte cukr. Jemně vmíchejte kukuřičný škrob, ocet a vanilku. Nakonec vmíchejte mleté ​​mandle (šlehejte pouze 2–3krát).
  2. Směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřete. Posypte mandlemi.
  3. Pečte v předehřáté troubě na 170 °C přibližně 20–25 minut. Směs by měla být světlá a jen lehce opečená.
  4. Vyjměte z trouby a nechte trochu vychladnout.
  5. Posypte utěrku moučkovým cukrem a opatrně na ni vyklopte směs mandlového pusinku mandlovou stranou dolů. Opatrně sloupněte pečicí papír (tip: s podložkou na pečení je to opravdu snadné).

Na náplň

  1. V kuchyňském robotu prošlehejte smetanový sýr a šlehačku do tuhého těsta. Krátce vmíchejte vanilkový a malinový džem.
  2. Mandlovou roládu potřete krémem (nechte okraj volný), navrch dejte maliny a dle chuti i pár plátků banánu.
  3. Opatrně srolujte pomocí utěrky.
  4. Položte na podlouhlý dortový plech a posypte moučkovým cukrem.
    Dle chuti ozdobte čerstvými malinami.

Recept od Leny Fuchsové, www.meinleckeresleben.com

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron