Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Meruňkový džem – domácí recept

 
  • 850 g zralých meruněk
  • 920 g želírujícího cukru
  • 10 g citronové šťávy (= 2 lžíce)
  • 1 hrnec na vaření
  • 1 nůž
  • 1 kuchyňská váha
  • 1 talíř
  • 1 odpěňovač
  • 4 prázdné sklenice Bonne Maman 370 g + 4 víčka odpovídající velikosti
příprava

Než začnete:

Pro uchování domácího džemu v dobrém stavu:

  1. Sklenice a víčka důkladně umyjte.
  2. Víčka a sklenice vložte do hrnce naplněného vodou.
  3. Přiveďte vodu k varu (5 až 15 minut).
  4. Nechte je uschnout na čisté kuchyňské utěrce.

Víčka a sklenice jsou také vhodné do myčky nádobí.


Příprava receptu:

  1. Meruňky omyjte (bez krájení) a odstraňte pecky a stopky. Meruňky rozčtvrťte.
  2. Přidejte ovoce do hrnce a zahřívejte na středním plameni. Pravidelně míchejte dřevěnou vařečkou a přilévejte 200 ml vody (jak se voda odpařuje). Tip: Můžete použít ochucenou vodu (levandulový čaj, jasmínový čaj).
  3. Po půl hodině se ovoce rozpustí. Pokud chcete udělat džem bez kousků, můžete ovocnou směs nasekat.
  4. Snižte teplotu a za pravidelného míchání přidejte cukr.
  5. Jakmile je cukr důkladně vmíchán, nechte ho vařit (pomalu vařit) na vysokém plameni asi 15 minut. Pravidelně míchejte, aby se marmeláda nepřilepila ke dnu hrnce.
  6. Jakmile ovoce zprůhlední a rovnoměrně se rozloží ve směsi, je připraveno k vaření. Tip: Chcete-li zkontrolovat, zda meruňkový džem ztuhnul, kápněte kapku na talíř, který jste předem dali do chladničky, a nakloňte ho. Pokud kapka sklouzne, džem není dostatečně uvařený. Jakmile ztuhne, je hotový!
  7. Na konci vaření přidejte dvě čajové lžičky citronové šťávy (prodlužuje trvanlivost a zvýrazňuje chuť ovoce!) a několik sekund přiveďte k varu. Po sejmutí z plotny můžete sebrat pěnu, která se na povrchu vytvoří.
  8. Meruňkový džem ihned nalijte do sklenic. Sklenice uzavřete víčky a postavte je dnem vzhůru, aby se samopasterizovaly.
  9. Před etiketováním nechte sklenice vychladnout. Poté můžete sklenice s marmeládou skladovat několik měsíců chráněné před teplem a vlhkostí.
  10. Po otevření uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 4 týdnů.

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron