Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Fíkový džem

Mini pizzy s kozím sýrem, piniovými oříšky a fíkovou marmeládou

 
Jednoduše
4

Fíkový džem

Pro 8 kusů 

Na těsto:

  • 400 g světlé špaldové mouky nebo mouky na pizzu
  • 15 g čerstvého droždí
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 220–250 ml vlažné vody

 

Na polevu:

  • 125 g zakysané smetany nebo crème fraîche
  • 40 g parmazánu
  • kůra z ½ bio citronu
  • 200 g kozího sýra
  • 1 červená cibule
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 8 lžiček fíkové marmelády Bonne Maman
  • 50 g piniových oříšků
  • 2 lžičky balsamikového octa
  • Olivový olej na pokapání
  • Fleur de Sel, čerstvě mletý pepř
  • Listy salátu, na servírování
příprava
  1. Na těsto hněťte všechny ingredience několik minut pomocí hnětacího háku kuchyňského robotu, dokud nevznikne hladké těsto. Podle konzistence přidejte trochu vody nebo mouky. Přikryjte a nechte v míse hodinu kynout.
  2. Těsto rozdělte na osm kusů, z každého vytvarujte malou pizzu a položte na dva plechy vyložené pečicím papírem.
  3. Nastrouhejte čerstvě nastrouhaný parmazán. Smíchejte zakysanou smetanu s parmazánem, citronovou kůrou, 4 lžičkami fíkové marmelády, tymiánem, solí a pepřem. Smetanou potřete placky.
  4. Cibuli nakrájejte na tenké klínky a rozetřete je na smetanu. Kozí sýr nahrubo rozdrobte nebo nakrájejte na kousky a potřete jím pizzu. Posypte čerstvým pepřem a trochou solné květiny.
  5. Zbývající fíkový džem rozmixujte se 2 lžícemi olivového oleje a balsamikového octa do hladka. Pokapejte jím pizzy. Posypte piniovými oříšky.

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron