
Mini pizzy s kozím sýrem, piniovými oříšky a fíkovou marmeládou
Feigen
4

příprava
- Na těsto hněťte všechny ingredience několik minut pomocí hnětacího háku kuchyňského robotu, dokud nevznikne hladké těsto. Podle konzistence přidejte trochu vody nebo mouky. Přikryjte a nechte v míse hodinu kynout.
- Těsto rozdělte na osm kusů, z každého vytvarujte malou pizzu a položte na dva plechy vyložené pečicím papírem.
- Nastrouhejte čerstvě nastrouhaný parmazán. Smíchejte zakysanou smetanu s parmazánem, citronovou kůrou, 4 lžičkami fíkové marmelády, tymiánem, solí a pepřem. Smetanou potřete placky.
- Cibuli nakrájejte na tenké klínky a rozetřete je na smetanu. Kozí sýr nahrubo rozdrobte nebo nakrájejte na kousky a potřete jím pizzu. Posypte čerstvým pepřem a trochou solné květiny.
- Zbývající fíkový džem rozmixujte se 2 lžícemi olivového oleje a balsamikového octa do hladka. Pokapejte jím pizzy. Posypte piniovými oříšky.
Recept od Leny Fuchsové , www.meinleckeresleben.com