
Mramorový dort s lískovo-kakaovým krémem
Einfach
Haselnuss
Haselnuss & Kakao
Weihnachten

příprava
- Vymažte formu na chleba máslem a vysypte strouhankou. Předehřejte troubu na 180 °C.
- Vejce s cukrem prošlehejte v kuchyňském robotu do krémové konzistence. Přidejte vanilku.
- Postupně vmíchejte směs oleje a tvarohu a dávejte pozor, abyste ji nepřemíchali. Nakonec vmíchejte perlivou vodu.
- Smíchejte mouku s práškem do pečiva, vanilkovým pudinkovým práškem a solí. Jemně promíchejte metličkou.
- Nyní dejte polovinu směsi do jiné misky. Lískový oříšek a kakaový krém Smíchejte s mlékem do hladka a poté vmíchejte do těsta na dort.
- Střídavě nalijte obě směsi na dort do dortové formy a nakonec je mramorujte tenkou rukojetí lžíce.
- Pečte v troubě 45–50 minut a zkontrolujte špejlí, zda je koláč propečený. Vyklopte na mřížku a nechte vychladnout.
- Smíchejte trochu krémového jogurtu s vanilkou. Klementinky nakrájejte na klínky a podávejte s jogurtem a klementinkami.
Recept od Leny Fuchsové, www.meinleckeresleben.com