
Nepečený meruňkový jogurtový koláč
Marillen
Sommer
Tarte
Pro formu na koláč o průměru 24 cm

příprava
-
Patro:
Ovesné vločky opečte na pánvi bez tuku dozlatova, poté krátce opečte mandle.
Rozpusťte máslo a vmíchejte do něj med a sůl.
Směs vtlačte do dortové formy (s odnímatelným dnem), kterou jste lehce vymazali trochou oleje – okraje také mírně nazvedněte.
Nechte asi 30 minut chladit v lednici, dokud neztuhne. -
Krém:
Smíchejte crème fraîche, jogurt, vanilku a citronovou kůru do hladka.
Želatinu namočte do studené vody, rozpusťte ji v citronové šťávě na mírném ohni a vmíchejte do smetany.
Krém rozetřete na vychladlý základ a nechte další 2–3 hodiny chladit. -
Poleva:
Meruňkový džem jemně zahřejte s vanilkou a citronovou šťávou a přelijte ho přes zhoustlou smetanu. V případě potřeby ozdobte čerstvými meruňkami, citronovou verbenou a jedlými květinami.
Recept od Leny Fuchsové, www.meinleckeresleben.com