Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Meruňkový džem

Nepečený meruňkový jogurtový koláč

 
Pro formu na koláč o průměru 24 cm

Meruňkový džem

Pro podlahu

  • 120 g ovesných vloček (jemných)
  • 60 g mletých mandlí
  • 2 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • 80 g másla
  • 1 špetka solné květiny

Na krém:

  • 200 g crème fraîche nebo smetanového sýra
  • 450 g řeckého jogurtu
  • 1/3 lžičky mleté ​​vanilky
  • 1 bio citron, kůra a šťáva
  • 4 plátky želatiny

Na polevu:

  • 2 lžíceMeruňkový džem Bonne Maman
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Trochu mleté ​​vanilky
  • 3-4 čerstvé zralé meruňky
  • Čerstvá citronová verbena a květiny pro
    Vyzdobit
příprava
  1. Patro:
    Ovesné vločky opečte na pánvi bez tuku dozlatova, poté krátce opečte mandle.
    Rozpusťte máslo a vmíchejte do něj med a sůl.
    Směs vtlačte do dortové formy (s odnímatelným dnem), kterou jste lehce vymazali trochou oleje – okraje také mírně nazvedněte.
    Nechte asi 30 minut chladit v lednici, dokud neztuhne.
  2. Krém:
    Smíchejte crème fraîche, jogurt, vanilku a citronovou kůru do hladka.
    Želatinu namočte do studené vody, rozpusťte ji v citronové šťávě na mírném ohni a vmíchejte do smetany.
    Krém rozetřete na vychladlý základ a nechte další 2–3 hodiny chladit.
  3. Poleva:
    Meruňkový džem jemně zahřejte s vanilkou a citronovou šťávou a přelijte ho přes zhoustlou smetanu. V případě potřeby ozdobte čerstvými meruňkami, citronovou verbenou a jedlými květinami.

Recept od Leny Fuchsové, www.meinleckeresleben.com

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron