
Newyorské rolky
Marillen
4

příprava
- Těsto na croissant nakrájejte na proužky široké asi 2,5 cm a srolujte je.
- Rohlíky dejte do dezertních kroužků, přikryjte pečicím papírem a navrch položte plech. Pečte při 200 °C asi 15 minut dozlatova.
Na krém:
- Vyškrábněte vanilkový lusk, vložte ho do hrnce se 150 ml mléka a cukrem a přiveďte k varu.
- Žloutky smíchejte s moukou a 50 ml mléka do hladka a vmíchejte do mléka.
- Za stálého míchání přiveďte k varu, dokud směs nezhoustne.
- Krém přikryjte potravinovou fólií a nechte vychladnout.
- Naplňte džem a crème pasticcera do zdobicího sáčku a naplňte jimi croissantové závitky.
Recept z Die Nascherei, www.die-nascherei.at