
Ostružinové makové rolky
Brombeeren
4

příprava
- Na těsto dejte mouku, mák, cukr, sůl a vanilku do velké mísy a promíchejte.
- V hrnci zahřejte mléko, dokud nebude vlažné (ne příliš horké), přidejte droždí a rozpusťte ho. Přidejte droždí do moučné směsi, poté k mouce přidejte změklé máslo, vejce a jogurt. Hněťte v kuchyňském robotu na nejnižší stupeň 5 minut, dokud nevznikne hladké těsto.
- Těsto vložte do mísy lehce vymazané máslem nebo olejem a nechte ho kynout asi 45 minut.
- Vykynuté kynuté těsto rozválejte na lehce pomoučeném povrchu do obdélníku (cca 30x45 cm). Těsto rovnoměrně potřete ostružinovou marmeládou. Těsto opatrně srolujte po delší straně. Nakrájejte na 8–10 stejně velkých dílků/rohlíků.
- Vymažte pekáč máslem a vložte do něj šneky. Přikryjte a nechte dalších 15 minut odpočinout.
- Mezitím předehřejte troubu na 160 °C. Před pečením šneky potřete trochou ovesného mléka. Poté pečte v troubě asi 40 minut dozlatova.
- Smíchejte smetanový sýr s moučkovým cukrem, vanilkou, trochou citronové šťávy a citronovou kůrou. Pokapejte šneky polevou z krémového sýra a posypte mákem.
Recept od Leny Fuchsové, www.meinleckeresleben.com