Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Ostružinový džem

Ostružinové makové rolky

 
Jednoduše
4

Ostružinový džem

Na těsto:

  • 500 g špaldové mouky
  • 30 g máku
  • 50 g surového třtinového cukru
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky vanilky,
    země
  • ½ kostky čerstvé
    Zárodek
  • ½ bio citronu,
    Oděr
  • 50 g měkkého másla
  • 1 bio vejce
  • 150 ml mléka
  • 100 g bílého jogurtu


Na náplň:


Na glazování a posypávání:

  • 100 g smetanového sýra
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 bio citron, šťáva a kůra
  • 1 špetka mleté ​​vanilky
příprava
  1. Na těsto dejte mouku, mák, cukr, sůl a vanilku do velké mísy a promíchejte.
  2. V hrnci zahřejte mléko, dokud nebude vlažné (ne příliš horké), přidejte droždí a rozpusťte ho. Přidejte droždí do moučné směsi, poté k mouce přidejte změklé máslo, vejce a jogurt. Hněťte v kuchyňském robotu na nejnižší stupeň 5 minut, dokud nevznikne hladké těsto.
  3. Těsto vložte do mísy lehce vymazané máslem nebo olejem a nechte ho kynout asi 45 minut.
  4. Vykynuté kynuté těsto rozválejte na lehce pomoučeném povrchu do obdélníku (cca 30x45 cm). Těsto rovnoměrně potřete ostružinovou marmeládou. Těsto opatrně srolujte po delší straně. Nakrájejte na 8–10 stejně velkých dílků/rohlíků.
  5. Vymažte pekáč máslem a vložte do něj šneky. Přikryjte a nechte dalších 15 minut odpočinout.
  6. Mezitím předehřejte troubu na 160 °C. Před pečením šneky potřete trochou ovesného mléka. Poté pečte v troubě asi 40 minut dozlatova.
  7. Smíchejte smetanový sýr s moučkovým cukrem, vanilkou, trochou citronové šťávy a citronovou kůrou. Pokapejte šneky polevou z krémového sýra a posypte mákem.

Recept od Leny Fuchsové, www.meinleckeresleben.com

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron