
Pad Thai nudlový salát s krémovým arašídovým dresinkem
Erdnuss

příprava
- Těstoviny uvařte al dente, sceďte, propláchněte a nechte vychladnout.
Na dresink rozmixujte všechny ingredience do krémové konzistence. V závislosti na konzistenci přidejte 50 ml vody a dochuťte dle chuti. Dresing by měl mít příjemnou krémovou konzistenci, ale ne příliš hustý.
Oloupejte kedlubny a mrkev. Nakrájejte je na tenké proužky. Okurku i se slupkou nakrájejte na tenké proužky. Zelí také nakrájejte na tenké proužky. Jarní cibulku nakrájejte nadrobno.
Těstoviny a zeleninu dejte do velké mísy. Přidejte zálivku a dobře promíchejte. Dochutíme dle chuti.
Těstovinový salát rozložte na talíře a podávejte posypané nasekanými arašídy. - Tip! V případě potřeby můžete přidat čerstvé nakrájené mango. Zeleninu lze měnit podle sezóny. Dobře se hodí i červená nebo žlutá paprika a jiné saláty.
Recept od Leny Fuchsové, www.meinleckeresleben.com