
Palačinkové sushi s meruňkovým džemem
Marillen
Pancake day
Sommer
Příprava 25 min Doba pečení 3 hod (chlazení)

příprava
- Nejprve si připravte těsto na palačinky a poté je upečte na pánvi. Pokud je těsto na palačinky příliš tuhé, přidejte trochu minerální vody.
- Namočte 1 plátek želatiny do trochy studené vody. V hrnci zahřejte mascarpone a poté přidejte vanilková semínka (vyškrábněte je z lusku hřbetem nože), vanilkový cukr a krystalový cukr dle chuti (asi 2 až 3 lžíce).
- Sejměte mascarpone z plotny a vmíchejte želatinu. Poté nechte směs vychladnout, dokud neztuhne.
- Palačinku položte na potravinovou fólii a dvě třetiny povrchu (s volným okrajem) potřete meruňkovým džemem Bonne Maman. Doprostřed rozetřete vrstvu mascarpone (asi 10 cm široké proužky po celé délce palačinky).
- Umístěte toustovač po celé délce palačinky, navrch mascarpone. Poté palačinku přeložte a srolujte, přičemž nepotaženou stranu nechte na konci (v případě potřeby palačinku obalte směsí mouky a vody). Uzavřete kolem palačinek fólii a dejte na 3 hodiny do lednice.