Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Meruňkový džem

Palačinkové sushi s meruňkovým džemem

 
Střední
Příprava 25 min Doba pečení 3 hod (chlazení)

Meruňkový džem

  • 250 g mouky
  • 4 vejce
  • 1/2 litru mléka
  • 1 špetka soli
  • 50 g másla
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g mascarpone
  • 1 vanilkový lusk
  • Čerstvé meruňky a broskve
  • Cukr
  • 1 sklenice meruňkového džemu Bonne Maman
  • 1 plátek želatiny
příprava
  1. Nejprve si připravte těsto na palačinky a poté je upečte na pánvi. Pokud je těsto na palačinky příliš tuhé, přidejte trochu minerální vody.
  2. Namočte 1 plátek želatiny do trochy studené vody. V hrnci zahřejte mascarpone a poté přidejte vanilková semínka (vyškrábněte je z lusku hřbetem nože), vanilkový cukr a krystalový cukr dle chuti (asi 2 až 3 lžíce).
  3. Sejměte mascarpone z plotny a vmíchejte želatinu. Poté nechte směs vychladnout, dokud neztuhne.
  4. Palačinku položte na potravinovou fólii a dvě třetiny povrchu (s volným okrajem) potřete meruňkovým džemem Bonne Maman. Doprostřed rozetřete vrstvu mascarpone (asi 10 cm široké proužky po celé délce palačinky).
  5. Umístěte toustovač po celé délce palačinky, navrch mascarpone. Poté palačinku přeložte a srolujte, přičemž nepotaženou stranu nechte na konci (v případě potřeby palačinku obalte směsí mouky a vody). Uzavřete kolem palačinek fólii a dejte na 3 hodiny do lednice.

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron