
Palačinky ve stylu samosy s jemně scezeným malinovým džemem
Himbeeren
Pancake day
6
Příprava 1 hodina Doba pečení 15 minut

příprava
- Těsto na palačinky připravte smícháním mouky, 3 vajec a 30 g džemu (pro jemnou chuť). Za stálého míchání metličkou pomalu přilévejte mléko a rozpuštěné máslo. Palačinky opečte na pánvi na másle.
- Na vanilkovou krémovou náplň přiveďte k varu mléko s rozkrojeným vanilkovým luskem. Mezitím smíchejte žloutky s cukrem. Za stálého míchání vmíchejte mléko do žloutků. Směs mírně zahřívejte, dokud nezhoustne, za stálého míchání stěrkou. Nechte 1 hodinu chladnout. Mixérem vyšlehejte smetanu a vmíchejte ji do vychladlé náplně.
- Pro vytvoření krásného tvaru samosy nejprve palačinku rozkrojte napůl. Otočte kulatou stranou dolů a do pravého horního rohu přidejte lžíci náplně. Poté palačinku přeložte do obdélníku. Postup opakujte, dokud nezískáte trojúhelník.
- Palačinky podávejte se sklenicí malinové marmelády Bonne Maman.