
Pavlova s lískovo-kakaovým krémem
Haselnuss
Haselnuss & Kakao
Sommer

příprava
- Bílky, prášek do pečiva a cukr šlehejte v teplé vodní lázni, dokud se všechny krystalky cukru nerozpustí.
- Pak směs bílků šlehejte v kuchyňském robotu asi 5 minut.
- Nakonec přidejte ocet a kukuřičný škrob a znovu krátce prošlehejte.
- Pomocí stěrky rozetřete pusinky na plech a vydlabejte střed.
- Pečte při 150 °C po dobu 15 minut, poté snižte teplotu trouby na 120 °C a pečte 1 1/2 hodiny. Nechte pusinky zcela vychladnout ve vypnuté troubě.
- Vnitřek vychladlé Pavlovy potřete lískovo-kakaovým krémem.
- Smetanu vyšlehejte s práškem k espressu do krémové konzistence a vlijte do Pavlovy.
- Nakonec vše ozdobte čerstvým ovocem a dobrou chuť.
Recept z die Nascherei, www.die-nascherei.at