Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Meruňková intenzivní

Pečené tvarohové palačinky s meruňkovou marmeládou

 
Střední

Meruňková intenzivní

Na těsto na palačinky:

  • 200 g světlé špaldové mouky
  • 450 ml plnotučného nebo ovesného mléka
  • 2 bio vejce
  • kůra z 1/2 bio citronu
  • 1/3 lžičky mleté ​​vanilky
  • špetka soli
  • trochu másla na smažení

Na tvarohovou náplň:

  • 500 g tvarohu
  • 4 lžíce zakysané smetany nebo crème fraîche
  • 2 bio žloutky
  • 50 g surového třtinového cukru
  • 1/3 lžičky mleté ​​vanilky
  • kůra z 1/2 bio citronu
  • 1 sklenice džemu Bonne Maman Marille Intense

Pro odlévání:

  • 150 ml plnotučného mléka nebo ovesného mléka
  • 120 ml šlehačky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1/4 lžičky mleté ​​vanilky
  • 100 g mandlových lupínků
příprava

Na palačinky

1. Na těsto dobře smíchejte všechny ingredience a nechte těsto vykynout (30 minut při pokojové teplotě).

2. Do pánve s trochou másla dejte naběračku těsta a postupně pečte tenké palačinky (10–12 palačinek).

Na náplň

1. Smíchejte tvaroh se zakysanou smetanou, žloutkem, vanilkou, citronovou kůrou a cukrem.

2. Na každou palačinku rozetřete asi 2 lžíce tvarohové směsi a na tvarohovou směs potřete 1 lžící meruňkové marmelády.

3. Rohlík nakrájejte na přibližně 6-7 cm široké kousky a vložte je do vymazané zapékací mísy. Opakujte se zbývajícími palačinkami, dokud nebude mísa zcela plná.

Pro casting

1. Mléko se šlehačkou, vanilkou a cukrem jednou zahřejte a nalijte jím palačinky na pánvi.

2. Posypte mandlovými lupínky.

3. Palačinky pečte při 180 °C asi 35 minut dozlatova.

Recept od Leny Fuchsové www.meinleckeresleben.com

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron