Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Fíkový džem

Plátky špaldové krupice s fíkovým džemem

 
Střední
4–6 porcí

Fíkový džem

  • 500 ml plnotučného mléka (nebo ovesného mléka, ořechového mléka dle vašeho výběru)
  • 50 g másla
  • 100 g špaldové krupice
  • 1 špetka soli
  • 4 vejce
  • 40 g surového třtinového cukru
  • 1 bio citron
  • ¼ lžičky mleté ​​vanilky
  • 2-3 lžíce rozinek
  • 30-50 g lískových ořechů
  • Máslo do formy
  • Pár špaldových drobků do formy

Servírovat:

  • Fíkový džem od Bonne Maman
  • Pár lžic řeckého jogurtu
  • 1 špetka vanilky, bourbon
  • Čerstvé fíky
příprava
  1. Mléko s máslem, cukrem a solí přiveďte k varu. Vmíchejte špaldovou krupici a několik minut šlehejte, dokud nevznikne hustá kaše.
  2. Vmíchejte vanilku a citronovou kůru. Nechte krupičnou kaši trochu vychladnout.
  3. Oddělte vejce. Přidejte žloutky do krupičné kaše a vmíchejte. Bílky šlehejte do tuhého sněhu a volně je vmíchejte do krupičné kaše spolu s rozinkami.
  4. Vymažte pekáč máslem a vysypte strouhankou. Vlijte směs krupice a uhlaďte ji. Posypte lískovými oříšky.
  5. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut dozlatova.
  6. Nakrájejte krupičný pudink na plátky a na každý z nich dejte lžičku Fíkový džem, jogurt. Nejlépe podávat vlažné a dobrou chuť!

Recept od Leny Fuchsové, www.meinleckeresleben.com

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron