
Plátky špaldové krupice s fíkovým džemem
Feigen
4–6 porcí

příprava
- Mléko s máslem, cukrem a solí přiveďte k varu. Vmíchejte špaldovou krupici a několik minut šlehejte, dokud nevznikne hustá kaše.
- Vmíchejte vanilku a citronovou kůru. Nechte krupičnou kaši trochu vychladnout.
- Oddělte vejce. Přidejte žloutky do krupičné kaše a vmíchejte. Bílky šlehejte do tuhého sněhu a volně je vmíchejte do krupičné kaše spolu s rozinkami.
- Vymažte pekáč máslem a vysypte strouhankou. Vlijte směs krupice a uhlaďte ji. Posypte lískovými oříšky.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut dozlatova.
- Nakrájejte krupičný pudink na plátky a na každý z nich dejte lžičku Fíkový džem, jogurt. Nejlépe podávat vlažné a dobrou chuť!
Recept od Leny Fuchsové, www.meinleckeresleben.com