Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Pomerančový džem – domácí recept

 
Jednoduše
  • 5 zralých bio pomerančů (sladkých nebo hořkých)
  • 980 g cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 hrnec na vaření
  • 1 nůž
  • 1 kuchyňská váha
  • 1 síto
  • 1 talíř
  • 1 odpěňovač
  • 4 prázdné sklenice Bonne Maman 370 g + 4 víčka odpovídající velikosti
příprava
  1. Než začnete:

    Pro uchování domácího džemu v dobrém stavu:

    1. Sklenice a víčka důkladně umyjte.
    2. Víčka a sklenice vložte do hrnce naplněného vodou.
    3. Přiveďte vodu k varu (5 až 15 minut).
    4. Nechte je uschnout na čisté kuchyňské utěrce.

    Víčka a sklenice jsou také vhodné do myčky nádobí.


    Příprava receptu:

    1. Oloupejte pomeranče. Poté kůru nakrájejte na tenké proužky.
    2. Do hrnce s 650 ml vody přidejte 110 g pomerančové kůry a zahřívejte na středním plameni. Zvyšujte plamen, dokud směs nezačne vřít.
    3. Vařte 60 minut za častého míchání dřevěnou vařečkou, dokud pomerančové kůry nezměknou a voda se neodpaří.
    4. Mezitím si připravte pomerančové pyré: pomeranče rozčtvrťte a rozmixujte je. Poté pyré sceďte přes síto.
    5. Jakmile pomerančové kůry změknou, přidejte do směsi 590 g pomerančového pyré. Přiveďte k varu a pravidelně míchejte, aby se džem nepřilepil ke dnu hrnce.

    Tip: Pokud vám zbyde pyré, můžete ho zamrazit pro budoucí výrobu džemu.

    1. Snižte plamen a přidejte 980 g cukru. Přiveďte k varu na vysokém plameni (za mírného varu).
    2. Na konci vaření přidejte dvě čajové lžičky citronové šťávy. Vaření končí, jakmile jsou pomerančové kůry průsvitné a rovnoměrně rozložené v celé směsi.

    Tip: Chcete-li zkontrolovat, zda pomerančový džem ztuhl, kápněte kapku na talíř, který jste předem dali do chladničky, a nakloňte ho. Pokud kapka sklouzne, džem není dostatečně uvařený. Pokud ztuhne, je hotový!

    1. Po sejmutí z plotny můžete odstranit pěnu, která se na povrchu tvoří.
    2. Pomerančový džem ihned nalijte naběračkou do sklenic. Sklenice uzavřete víčky a postavte je dnem vzhůru, aby se samopasterizovaly.
    3. Před etiketováním nechte sklenice vychladnout. Poté můžete sklenice s marmeládou skladovat několik měsíců chráněné před teplem a vlhkostí.
    4. Po otevření uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 4 týdnů.

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron