Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Švestkový džem

Povidlový koláč s mákovo-tvarohovou náplní

 
Jednoduše
4

Švestkový džem

Pro hluboký plech na pečení 20x30 cm

Základ a drobky:

  • 100 g másla
  • 4-5 lžic ovesného mléka
  • 300 g špaldové mouky
  • 50 g jemných ovesných vloček
  • 1 lžička cejlonské skořice
  • 50 g surového třtinového cukru
  • 2 lžičky kypřicího prášku s příchutí vinného kamene
  • 1 špetka soli

 

plnicí:

  • 500 g tvarohu
  • 150 g smetanového sýra
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/3 lžičky mleté ​​bourbonské vanilky
  • 1 bio citron, šťáva a kůra
  • 80 g surového třtinového cukru
  • 4 lžíce máku
  • 1/2 sklenice švestkového džemu,od Bonne Maman
  • 10–12 zralých švestek
příprava
  1. Plech vyložte pečicím papírem a předehřejte troubu na 170 °C.
  2. Na základ rozpusťte máslo. V míse smíchejte mouku s ovesnými vločkami, skořicí, cukrem, práškem do pečiva a solí. Přidejte rozpuštěné máslo a ovesné mléko a v míse míchejte rukama, dokud nevznikne těsto.
  3. Všechny ingredience na náplň (kromě marmelády a švestek) smíchejte dohromady. Nejlepší je to udělat metličkou.
  4. Na plech rozetřete 3/4 těsta. Rukama ho přitlačte k podložce.
  5. Nalijte náplň navrch a rovnoměrně ji rozetřete. Na náplň dejte lžičky džemu. Švestky rozpůlte a poukládejte je na náplň. Nakonec na náplň rozdrobte zbývající drobenku.
  6. Pečte koláč v troubě asi 35 minut dozlatova. Nechte vychladnout.

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron