
Ricotta kuličky s jahodovou a lesní jahodovou marmeládou
Erdbeeren
4

příprava
- V míse smíchejte ricottu a vejce. Přidejte mátu, pomerančovou kůru a vanilku. V jiné míse smíchejte špaldovou mouku, prášek do pečiva, cukr a špetku soli. Suché ingredience vmíchejte do vaječné směsi, dokud nevznikne hladké a vláčné těsto. Dejte stranou a nechte 15 minut odpočinout.
- Rozehřejte olej na pánvi asi do výšky čtyř prstů. Chcete-li zkontrolovat, zda je olej dostatečně horký, kápněte do něj malé množství těsta. Když se olej vesele probublává, je olej hotový. Nejlepší je nastavit teplotu na střední a pravidelně ji upravovat. Nemělo by být příliš horké, aby kuličky příliš rychle nezhnědly a byly i uvnitř pěkně propečené.
- Pomocí dvou čajových lžiček vytvarujte malé knedlíčky a opatrně je ponořte do oleje. Smažte po dávkách (po několika, ne příliš mnoho) 3–4 minuty dozlatova, mezi tím několikrát promíchejte a otočte.
- Kuličky vyjměte děrovanou lžící a položte je na papírovou utěrku, aby dobře okapaly. V tomto postupu pokračujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.
- Zlatavě hnědé upečené ricotta kuličky posypte moučkovým cukrem dle chuti a podávejte s jahodovou a lesní jahodovou marmeládou – nejlépe si je vychutnáte čerstvé.
Recept od Leny Fuchsové, www.meinleckeresleben.com