
Rybízové želé koblihy
Rote Beeren
Zwischenmahlzeit
12 koblih
Příprava 10 min Doba pečení 10 min

příprava
- V míse smíchejte mouku, drcený prášek do pečiva, cukr, vanilku a sůl.
- Pak za stálého míchání přidávejte rozšlehaná vejce, mléko a změklé máslo, dokud nevznikne dobře promíchané těsto. (Pokud používáte kuchyňský robot, použijte nástavec s nožem nebo hákem.)
- Nechte těsto kynout při pokojové teplotě asi 1 hodinu.
- Po této přestávce těsto znovu prohněťte a poté ho přendejte na pomoučenou pracovní plochu o tloušťce asi 1 cm. Poté pomocí vykrajovátka vykrojte kolečka o šířce asi 6 cm diagonálně a položte je na pomoučený plech. Nechte je dalších 45 minut odpočinout při normální teplotě.
- Rozehřejte olej na smažení a jakmile se rozpálí, vložte do něj kolečka těsta. Rychle nabudou a zhnědnou. Jakmile získají pěknou, rovnoměrnou barvu, vyjměte je z oleje a položte je na savý povrch (např. kuchyňskou utěrku). Nechte koblihy vychladnout, než je ozdobíte rybízovým džemem Bonne Maman a posypete moučkovým cukrem.
- Ať už se podávají vlažné nebo studené, tyto koblihy jsou lahodnou pochoutkou.