
Slavnostní makronky s malinovou marmeládou
Himbeeren
Weihnachten
16 makronek
Příprava 1 hodina 30 min Doba pečení 12 min

příprava
- Vložte plech do trouby vyhřáté na 140 °C. Smíchejte moučkový cukr a mleté mandle a poté sceďte přes síto, aby vznikla jemná, homogenní směs.
- Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a gumovou stěrkou je opatrně vmíchejte do směsi cukru a mandlí. Přidejte přírodní barvivo. Pomocí zdobicího sáčku vytvarujte na rozpálený plech kulaté makronky o průměru přibližně 4 cm. Nechte je asi 10 minut odpočinout a poté pečte v troubě při 140 °C po dobu 12 minut. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
- Dále si připravte náplň. Nasekejte listy verbeny a přidejte je do šlehačky. Nechte alespoň 1 hodinu odležet v lednici.
- Smíchejte mascarpone, moučkový cukr a vanilková semínka. Prosejte šlehačku s verbenou a šlehejte ji do tuhého šupina. Obě směsi jemně smíchejte gumovou stěrkou. Pomocí zdobicího sáčku ozdobte vnitřek makronek vrstvou malinové marmelády Bonne Maman a vrstvou směsi mascarpone. Každou polovinu spojte k sobě a vytvořte makronku.
Fotografický kredit: Bonne Maman / Chloë Sommelet & Raphael Dhondt