
Špitzbuben s borůvkovou a rybízovou marmeládou
Heidelbeeren
Rote Beeren
Weihnachten

příprava
- Všechny ingredience rychle prohněťte rukama, dokud nevznikne hladké těsto.
- Vytvarujte do koule, zabalte ji do potravinářské fólie a nechte asi 30 minut odpočinout v lednici.
- Předehřejte troubu s ventilátorem na 170 stupňů.
- Těsto rozválejte na pomoučeném povrchu na tenký plát a vykrajujte z něj požadovaný tvar pomocí vykrajovátek. Uprostřed jedné poloviny sušenek udělejte další otvor – ty budou sloužit jako víčka na špicbubeny.
- Sušenky dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 170 stupních Celsia asi 10 minut, dokud sušenky nezískají zlatožlutou barvu.
- Nechte sušenky vychladnout.
- Víčka posypte moučkovým cukrem, na jednu stranu sušenek bez dírky potřete borůvkovo-rybízovou marmeládou a přiklopte víčkem.
Recept z pořadu Come Cook with Eli – comecookwitheli.com