Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Jahodový džem

Streuselův džemový dort

 
Jednoduše
6

Jahodový džem

Na drobenku:

  • 100 g studeného másla
  • 120 g mouky
  • 75 g cukru

Na dort:

  • 160 g měkkého másla
  • 140 g cukru
  • 3 vejce
  • 180 g mouky
  • 1 vrchovatá čajová lžička prášku do pečiva
  • Šťáva a kůra z ½ bio citronu
  • 1 balení jahodového džemu Bonne Mamam (odpovídá 370 g)
příprava
  1. Na drobenku nakrájejte studené máslo na kostičky a ručně ho nahrubo promíchejte s moukou a cukrem. Drobenku nechte vychladit v lednici.
  2. Na těsto šlehejte v kuchyňském robotu změklé máslo s cukrem a vejci, dokud nevznikne „sendvičová“ směs. Vmíchejte mouku a prášek do pečiva. Bio citron omyjte horkou vodou a rozpůlte. Vymačkejte šťávu a kůru. Vmíchejte citronovou šťávu a kůru do směsi. Těsto nalijte do vymazaného pekáče a pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 40–45 minut.
  3. V polovině pečení vyjměte koláč z trouby, potřete ho marmeládou a posypte drobenkou. Zbývající dobu pečení pečte při 175 °C.

Recept z Cooking Catrin, cookingcatrin.at

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron