
Streuselův džemový dort
Erdbeeren
Marmeladen
6

příprava
- Na drobenku nakrájejte studené máslo na kostičky a ručně ho nahrubo promíchejte s moukou a cukrem. Drobenku nechte vychladit v lednici.
- Na těsto šlehejte v kuchyňském robotu změklé máslo s cukrem a vejci, dokud nevznikne „sendvičová“ směs. Vmíchejte mouku a prášek do pečiva. Bio citron omyjte horkou vodou a rozpůlte. Vymačkejte šťávu a kůru. Vmíchejte citronovou šťávu a kůru do směsi. Těsto nalijte do vymazaného pekáče a pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 40–45 minut.
- V polovině pečení vyjměte koláč z trouby, potřete ho marmeládou a posypte drobenkou. Zbývající dobu pečení pečte při 175 °C.
Recept z Cooking Catrin, cookingcatrin.at