
Světlá a tmavá čokoládová pěna s lískovo-kakaovým krémem
Haselnuss
Haselnuss & Kakao
4

příprava
- Jemně nasekejte hořkou čokoládu a přiveďte smetanu k varu. V míse smíchejte lískovo-kakaový krém Bonne Maman a čokoládu a přelijte přes smetanu. Míchejte do krémové konzistence, poté přikryjte a nechte asi 60 minut vychladit. Poté mixérem vyšlehejte smetanu do nadýchané konzistence.
- Na mascarpone krém smíchejte tři čajové lžičky mleté želatiny s asi třemi lžícemi studené vody a nechte pár minut nabobtnat. Bílou čokoládu najemno nasekejte a smetanu přiveďte k varu. Do smetany přidejte želatinu a důkladně promíchejte tyčovým mixérem, abyste odstranili hrudky. Teplou smetanu nalijte na čokoládu a šlehejte do hladka. Přikryjte a dejte do lednice asi na 60 minut.
- Připravte si čtyři sklenice a naplňte je asi do poloviny kakaovou pěnou z tmavých lískových oříšků. Navrch naskládejte čerstvé lesní plody a přelijte je krémem z mascarpone. Před podáváním posypte kakaovým práškem a dle chuti ozdobte lesními plody nebo čerstvou mátou.
Recept z pořadu Come Cook with Eli – comecookwitheli.com